Zeci de amenzi aplicate de polițiștii brașoveni pentru nerespectarea restricțiilor impuse de starea de alertă

Activitățile ample de verificare, în sistem integrat, au continuat în cursul zilei de 19 iulie 2020, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii virusului Sars-CoV-2, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, supermarketuri, terase și cluburi în aer liber situate pe raza administrativ-teritorială a județului Brașov.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, alături de reprezentanți ai Ministerului Muncii, Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor din județul Brașov, Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Brașov, au desfășurat activități de verificare cu efective mărite, printre prioritățile echipelor de verificare aflându-se și mijloacele de transport în comun.

Citeste și:  Întâlnire de lucru la Penitenciarul Codlea, organizată în baza Strategiei naţionale de reintegrare socială a persoanelor private de libertate

Efectivele angrenate în activități au verificat 213 societăți comerciale și persoane fizice pe linia respectării măsurilor impuse în perioada stării de alertă.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 85 de sancțiuni contravenționale.

Dintre acestea, 61 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, respectiv nerespectarea de către agenții economici a măsurilor de diminuare a impactului riscurilor, pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 9 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 12 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 R privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.G. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și 1 sancțiune contravențională pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 15.360 lei.

Citeste și:  Serviciul Uber Green se lansează în Brașov. Compania aniversează 6 ani de eco-mobilitate în România

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virsului Sars-CoV-2, precauția, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, dezinfectarea/igienizarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală sunt măsuri esențiale de respectat de către fiecare dintre noi.

Siguranța și sănătatea cetățenilor reprezintă priorități pentru toate instituțiile cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că, activitățile de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă vor avea caracter permanent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.