Zeci de brașoveni, amendați pentru nerespectarea normelor Covid

Echipele de control au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, supermarketuri, terase și cluburi în aer liber situate pe raza județului Brașov.

Au fost efectuate verificări în mijloacele de transport în comun, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la importanța respectării măsurilor de distanțare fizică și protecție individuală.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, reprezentanți ai Ministerului Muncii, Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brașov, au verificat 224 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, pe linia respectării măsurilor impuse în perioada stării de alertă.

Citeste și:  Evenimentul comunitar ,,Un Ceai Cald – O Vorbă Bună”, astăzi, în Piața Sfatului din Brașov

În cadrul acțiunilor au fost aplicate 111 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 54 de sancțiuni contravenționale fiind pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, respectiv pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, fiind identificată o societate comercială care nu a respectat măsurile de diminuare a impactului riscurilor și un operator economic pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții.

De asemenea, 27 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 3 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, 14 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 R privind circulația pe drumurile publice și 3 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.G. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Citeste și:  Lansarea albumului de artă «Soleil de l’Est în promovarea picturii brașovene, ieri, azi si mâine»

Totodată, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap și 1 sancțiune contravențională pentru nerespectarea prevederilor H.G. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 50.700 lei.

Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de igienă și distanțare fizică, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.