Zeci de descinderi într-un dosar de evaziune fiscală

Poliţiştii au făcut, luni, peste treizeci de percheziţii în şase judeţe şi Brașov, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul colectării şi valorificării materialelor reciclabile feroase. Prejudiciul estimat de anchetatori se ridică la zece milioane de lei.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au făcut, luni, 31 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Gorj (20), Olt (2), Mehedinţi (4), Braşov (1), Giurgiu (1), Ilfov (1) şi în municipiul Bucureşti (2), într-un dosar de evaziune fiscală,  în domeniul colectării şi valorificării materialelor reciclabile feroase. 

”Pe raza judeţului Gorj, poliţiştii au efectuat 20 de percheziţii domiciliare, 13 dintre acestea fiind desfăşurate la sediile unor societăţi comerciale, iar 7 percheziţii au fost efectuate la domiciliile unor administratori, pe raza localităţilor Târgu Jiu, Motru şi Băleşti. În urma percheziţiilor, desfăşurate în cadrul unui dosar aflat în instrumentarea poliţiştilor din Gorj, au fost ridicate înscrisuri privind activitatea derulată de agenţii economici în scopul eludării bugetului de stat, fiind conduse la sediul I.P.J. Gorj 12 persoane în vederea audierii”, a transmis Poliţia Română.
Sursa citată a precizat că au fost identificate bunuri în vederea instituirii măsurilor asigurătorii, pentru recuperarea prejudiciului.

Citeste și:  Clădirea Primăriei Brașov va fi luminată în culoarea mov, pentru a marca Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 10.000.000 de lei.

În activităţi au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu, Poliţiei Municipiului Motru şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.