Zelenski face apel la comunitatea internaţională să boicoteze relațiile comerciale cu Rusia

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut apel la comunitatea internaţională să boicoteze relațiile comerciale cu Federația Rusă, din cauza războiului declanşat împotriva ţării sale, notează agenția de presă Rador.

„Ne apărăm de 12 zile împotriva invaziei. Nu am vrut niciodată acest război, dar ne-a fost adus. Nu am visat niciodată să ucidem, dar trebuie să alungăm inamicul de pe pământul nostru și din viața noastră. Trebuie să îndurăm ceea ce niciun alt popor al Europei nu a mai văzut de 80 de ani. Exact aici, pe pământul nostru, se decide dacă altcineva din Europa va deveni victima aceleiași agresiuni” – a afirmat Zelenski, într-un nou mesaj video, transmis luni, pe contul său de Telegram.

Preşedintele ucrainean a menţionat că a discutat cu liderii lumii și a aflat de la aceştia următorul lucru: Ucraina decide viitorul continentului – prin rezistența sa, iar prietenii săi – prin intermediul ajutorului pe care îl furnizează.

„Dacă invazia continuă și Rusia nu și-a abandonat planurile împotriva Ucrainei, înseamnă că este nevoie de un nou pachet de sancțiuni, de noi sancțiuni, de noi măsuri restrictive împotriva războiului, de dragul păcii. Este nevoie de un boicot al exporturilor rusești, în special renunţarea la petrolul și produsele petroliere din Rusia. Acest lucru poate fi numit embargo sau doar o măsură care ţine de moralitate, atunci când refuzi să dai bani unui terorist” – a adăugat Volodimir Zelenski, citat de Rador.

De asemenea, liderul de la Kiev a cerut boicotarea furnizării de bunuri către Federația Rusă. „Dacă nu pot adera la regulile civilizate, atunci nici ei (ruşii, n.r.) nu ar trebui să primească bunuri și servicii. Să-i hrănească războiul” – a subliniat Zelenski, potrivit căruia, comunitatea internațională trebuie să acționeze într-un mod şi mai hotărâtor. „Atunci când cineva își pierde mințile, trebuie să renunţi la frică și să uiţi de comerț. Trebuie să te aperi. Atât statele, cât și companiile trebuie să dea dovadă de moralitate. Este nevoie de luptă împotriva forțelor neomeneşti care vor să distrugă însăși omenirea. Succesul armatei ucrainene, voința poporului ucrainean, principiul sancțiunilor internaționale – aceasta este calea către pace” – a mai declarat preşedintele Volodimir Zelenski. 

Sursa, Rador

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.