Ziua Culturii Naționale sărbătorită de timbrul românesc

Ziua Culturii Naționale a fost celebrată astăzi, în cadrul Sesiunii festive comune organizate de Academia Română și Academia de Științe a Moldovei.

Romfilatelia s-a alăturat, în calitate de partener instituțional al Academiei române, evenimentului ocazionat de lansarea emisiunii de mărci poștale „Ziua Culturii Naționale. O prietenie pentru eternitate“.

Cea mai frumoasă prietenie din literatura românească, trăită de două personalități rămase în tezaurul cultural românesc, îi are ca protagoniști pe Mihai Eminescu și Ion Creangă.

Au susținut alocuțiuni de deschidere Acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române și Acad. Ion Tighineanu, președintele Academiei de Științe a Moldovei.

Au fost prezentate mesaje de salut, astfel: E.S. Klaus Iohannis, Președintele României – adresat  de Sergiu Nistor, consilier prezidențial, Preafericirea Sa Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române – adresat de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal,  Raluca Turcan, Ministrul Culturii, Ligia Deca, Ministrul Educației,  – adresat de Gigel Paraschiv, secretar de stat, Acad. Mircea Martin, Academia Română, Acad. Mihai Cimpoi, Academia de Științe a Moldovei.

Citeste și:  Guvernul aprobă construirea unui patinoar la Sfântu Gheorghe și a două stadioane în Constanța și Pitești

Marca poștala, ca simbol de stat și element de identitate națională, va continua misiunea sa de promotor al valorilor culturale naționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.