Ziua Drapelului Naţional, comemorată în Piaţa Tricolorului din faţa Primăriei Braşov

Ca în fiecare an, pe 26 iunie, autorităţile braşevene marcheză, manifestările legate de Ziua Drapelului Naţional, în Piaţa Tricolorului, din faţa Primăriei Braşov. Evenimentul începe la ora 10.00, iar la ceremonie vor participa oficialități locale și județene, veterani, cadre militare în rezervă și în retragere, reprezentanți ai instituțiilor publice din municipiul Brașov, ai partidelor politice, elevi, studenți, precum și cetățeni ai Brașovului.

La ceremonie vor participa oficialități locale și județene, veterani, cadre militare în rezervă și în retragere, reprezentanți ai instituțiilor publice din municipiul Brașov, ai partidelor politice, elevi, studenți, precum și cetățeni ai Brașovului.A

Simbol suprem al unității și identității românești, Drapelul Național este sărbătorit în fiecare an la 26 iunie. Data a fost aleasă în amintirea zilei când, în timpul Revoluției de la 1848, tricolorul roșu-galben-albastru a fost adoptat ca simbol al națiunii române.

Citeste și:  Italia, lasă-te surprinsă de România! | Ministerul Turismului derulează o nouă campanie outdoor de promovare a turismului, de această dată în Roma și Milano

Ziua Drapelului Național este marcată de autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului, prin organizarea unor programe și manifestări educative cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei, precum și prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităților Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului de Interne, scrie Agerpres.

Parlamentul României se întrunește în ședință comună și sunt organizate ceremonii publice de înălțare a Drapelului Național în Capitală și în toate municipiile reședință de județ.

Constituția României din 1991 prevede că drapelul tricolor este un simbol național, alături de stemă, sigiliu și imn.

Cel mai mare drapel al României, care a constituit un nou record mondial, a fost desfășurat, la 27 mai 2013, pe aerodromul Clinceni. Drapelul, cântărind aproximativ 5.000 kg, a avut dimensiunile de 349,425 x 226,917 metri, rezultând o suprafață declarată de 79.290,39 mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.