25 iunie – Ziua Internaţională a Navigatorului 2021

Anual, la 25 iunie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Navigatorului. În 2021 se împlinesc 11 ani de la instituirea acesteia şi are deviza #FairFuture4Seafarers – Viitor echitabil pentru navigatori.

În urma pandemiei COVID-19, navigatorii au fost supuşi unor condiţii de muncă dificile, înconjuraţi de incertitudini şi dificultăţi în ceea ce priveşte debarcarea, accesul la facilităţile medicale de pe ţărm, re-aprovizionarea, schimbarea echipajului şi repatrierea.

Cu această ocazie, în anul 2021, se vor continua demersurile pentru un sprijin guvernamental mai mare pentru navigatorii din spatele pandemiei COVID-19, subliniind totodată necesitatea ca toţi navigatorii să primească aceleaşi standarde de îngrijire, standarde de siguranţă şi bunăstare la locul de muncă atât acum, cât şi în viitor.

Citeste și:  Ziua Internațională a Proprietății Intelectuale la Centrul Cultural Reduta, vineri, 26 aprilie

Organizaţia Maritimă Internaţională – IMO încurajează guvernele din întreaga lume să fie alături de personalul navigant în contextul crizei pandemice şi să se asigure că sunt puse în aplicare programe de vaccinare pentru a sprijini navigatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.