Ziua mondială a animalelor sălbatice sărbătorită la Brașov

Ideea unei zile de sărbătoare dedicate animalelor din întreaga lume a fost inițiată în cadrul convenției ecologiștilor din Florența în anul 1931. Evenimentul a adus în atenția lumii întregi creșterea alarmantă a numărului de specii de animale pe cale de dispariție. Prin sărbătorirea acestei zile se dorește atât celebrarea dragostei, a respectului și a responsabilității față de animale, cât și sublinierea importanței tuturor animalelor şi a legăturii strânse între bunăstarea oamenilor, a animalelor și a mediului în care trăim cu toții.
O asociere cum nu se poate mai potrivită este faptul că, în aceeaşi zi, se sărbătoreşte şi Ziua Internaţională a Îngrijitorilor de Animale Sălbatice. Având o profesie deseori greşit înţeleasă şi prea puţin cunoscută, aceşti oameni merită pe deplin o zi în care să le fie recunoscute în mod public pasiunea pentru animale şi eforturile depuse pentru ca toate animalele din grija lor să aibă parte de cele mai bune condiţii posibile.
Aşadar, în 4 octombrie, zi de dublă sărbătoare, Grădina Zoologică Braşov îşi aşteaptă vizitatorii la cele două tururi ghidate care vor începe la ora 11:00, respectiv 13:00. În cadrul acestor tururi, participanţii vor afla, pe lângă informaţii despre animalele din colecţia noastră, şi faptul că animalele au un rol extrem de important în relaţia cu oamenii şi cu mediul înconjurător; dacă acest rol va continua să fie neglijat sau subestimat, consecinţele vor fi drastice la scară planetară, într-un viitor mai apropiat decât credem.
De la ora 15:00, vizitatorii vor avea posibilitatea să afle lucruri interesante “din spatele culiselor” despre urși, lei, tigri ori maimuțe chiar de la oamenii care au în grijă aceste animale. Dar… cine sunt acești oameni? Care sunt îndatoririle lor? Unde îşi desfăşoară activitatea și în ce condiţii? Ce instrumente şi echipamente folosesc? De ce este nevoie pentru a reuși să deveniți un bun îngrijitor de animale? Sunteți invitați să aflaţi toate aceste detalii, şi multe altele, chiar de la ei, îgrijitorii de la Zoo Braşov, care vă aşteaptă cu nerăbdare atât întrebările, cât şi felicitările, în întreg perimetrul grădinii zoologice, lângă animalele pe care le îngrijesc cu drag. Adm. Zoo Brașov

Citeste și:  „Sub cerul albastru al Ucrainei‟, recital de poezie și pian la ICR Stockholm, în cadrul Festivalului European Primăvara Ucraineană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.