Vineri, 04 octombrie 2024, Grădina Zoologică Brașov sărbătorește două zile internaționale deosebit de importante: Ziua Mondială a Animalelor și Ziua Internațională a Îngrijitorilor de Animale Sălbatice. Aceste două sărbători atrag atenția asupra importanței protejării animalelor sălbatice și domestice, dar și asupra contribuției vitale a celor care se ocupă de îngrijirea și protecția faunei sălbatice.
Așadar, în această zi cu dublă sărbătoare, îi așteptăm pe toți vizitatorii, între orele 10:00-16:00 să ia parte la o serie de jocuri educative și interactive prin care să înțeleagă mai bine importanța protecției, îngrijirii și conservării vieții tuturor animalelor și acțiunile sustenabile pe care trebuie să le întreprindem pentru a preveni dispariția unor specii. Totodată aceștia vor avea ocazia să descopere munca îngrijitorilor de animale sălbatice și a provocărilor cu care aceștia se confruntă zilnic, prin sesiuni de ” discuții cu îngrijitorii”.
Programul activităților:
10:00-16:00 jocuri educative și distractive (în vecinătatea Casei cu ocol)
10:00 – discuții cu îngrijitorii ( primate- punct de întâlnire: amplasament colobuși/capucini)
12:00 – discuții cu îngrijitorii ( erbivore- punct de întâlnire: amplasament zebre)
14:00 – discuții cu îngrijitorii ( carnivore- punct de întâlnire: lei africani)
16:00 – discuții cu îngrijitorii ( păsări- punct de întâlnire: pod voliere)
*Discuțiile cu îngrijitorii se vor desfășura la orele indicate, în paralel cu jocurile.
** Programul poate suferi modificări în funcție de condițiile meteo.
Ziua Mondială a Animalelor este sărbătorită anual în 4 octombrie încă din 1931 și este un apel global la respect și responsabilitate față de toate formele de viață. Este un moment în care atenția publicului se îndreaptă către necesitatea urgentă de implicare în protejarea habitatelor naturale și de a promova drepturile și bunăstarea tuturor animalelor.
În același timp, Ziua Internațională a Îngrijitorilor de Animale Sălbatice, sărbătorită începând din anul 2015, recunoaște munca celor care își dedică timp pentru a asigura bunăstarea animalelor sălbatice din grădini zoologice, acvarii, rezervații naturale sau sanctuare. Îngrijitorii de animale sălbatice joacă un rol esențial în educarea publicului și în asigurarea unor condiții de viață cât mai apropiate de habitatul natural pentru animalele pe care le îngrijesc.