Ziua Multiculturalității în Brașov, a ajuns la ediția a VII-a

Centrul Regional de Integrare pentru Straini din Brasov va organiza, in parteneriat cu Primaria Brasov, editia a saptea a festivalului Ziua Multiculturalitatii in Brasov in data de 5 octombrie 2019, in Piata Sfatului, incepand cu ora 11:00. 

Festivalul Ziua Multiculturalitatii in Brasov, editia VII este co-finantat din bugetul Municipiului Brasov si reuneste in acest an reprezentanti din 24 de tari din intreaga lume, tari din afara Uniunii Europene, stabiliti in Brasov. Acestia, impreuna cu o serie de reprezentati ai ambasadelor lor in Romania, vor oferi publicului brasovean muzica, dansuri si cantece traditionale, obiceiuri culturale, pictura traditionala – henna, prezentari de tara si de costume, traditii si expozitii culturale. 

Vizitatorii la eveniment vor primi gratuit cate un “pasaport”, iar de la fiecare stand de tara vor putea obtine  “vize” direct de la cetatenii straini. Organizatorii vor oferi astfel oportunitatea ca cetatenii romani si straini sa intre in contact unii cu ceilalti si sa schimbe informatii din tarile lor. 

Citeste și:  Atelierele Creatorilor, în Săptămâna verde, la Centrul Cultural Reduta din Brașov

Intr-o singura zi, brasovenii vor putea “obtine viza” de calatorie pentru vizitarea a 24 de tari precum: Filipine, Nigeria, Tunisia, Ecuador, Venezuela, Ucraina, Republica Dominicana, Cuba, Siria, Peru, Iran, Republica Moldova, Zimbabwe, Columbia, Mexic, India, Chile, Zambia, Turcia, China, Japonia, Coreea de Sud, Iordania, Maroc. Vizitatorii la eveniment vor putea sa isi faca si un tatuaj cu henna la standul Indiei. De asemenea, vizitatorii vor putea obtine si “vize umanitare” de la doua Agentii ale Natiunilor Unite: Inaltul Comisariat ONU pentru Refugiati (UNHCR) si Organizatia Internationala pentru Migratie – Biroul in Romania. UNHCR va fi prezent la Brasov cu doua filme VR despre viata de zi cu zi a unor copii refugiati.

Citeste și:  Restaurantul Panoramic va renăște: ANA TELEFERIC Brașov promite o transformare spectaculoasă a simbolului orașului de pe Tâmpa

Expozitiile culturale pot fi vizitate sambata intre orele 11.00 – 19.00. 

Pe scena vor fi dansuri, cantece, muzica, prezentari de tara din: Nigeria, Ecuador, Filipine, Peru, Moldova, Coreea de Sud, Venezuela, Cuba, Republica Dominicana, Chile, India, Ucraina, Mexic. Evenimentul se va incheia cu un dans indian colectiv. Spectacolul pe scena va incepe sambata la ora 14.00 si se va derula pana la aproximativ ora 19.00. 

Ambasada Republicii Cuba in Romania va fi de domnul ambasador Roberto César Hamilton MAGAÑA. 

Ambasada Republicii Venezuela in Romania va fi reprezentata de  domnul  Alfredo Alfonso Torrealba, Seful de Misiune al Misiunii Diplomatice a Republicii Venezuela in Romania, doamna Norma Sandoval, Seful Sectiei Consulare a ambasadei Republicii Venezuela in Romania si domnul Adolfo Ramirez, Consilier in cadrul ambasadei Republicii Venezuela in Romania. 

Citeste și:  S-a semnat contractul de finanțare pentru extinderea rețelei de gaz din comuna Lisa. Investiție de 10,8 milioane de lei

Ambasada Ucrainei in Romania va fi reprezentata de domnul ambasador Bankov Olexandr.

Festivalul Ziua Multiculturalitatii in Brasov editia 7 este co-finantat de Primaria Brasov si este realizat in parteneriat cu Organizatia Internationala pentru Migratie (Agentie a Natiunilor Unite) – Biroul in Romania, Institutul Confucius din Brasov si Asociatia Tinerilor Basarabeni din Brasov. Urmatoarele ambasade au sustinut evenimentul fie prin prezenta unui delegat, fie prin sprijin logistic pentru realizarea expozitiilor  culturale: Ambasada Republicii Peru in Romania, Ambasada Republicii Columbia in Romania, Ambasada Regatului Hasemit al Iordaniei in Romania, Ambasada Republicii Coreea in Romania, Ambasada Ucrainei in Romania, Ambasada Republicii Moldova in Romania. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.