Ziua Naţională a Franţei, sărbătorită în Braşov

Ziua Naţională a Franţei va fi celebrată la Reşedinţa Franţei (Str. Biserica Amzei nr. 13-15) vineri, 12 iulie, cu începere de la ora 14.00.

Anul acesta, celebrarea Zilei Naţionale a Franţei va sta sub semnul Sezonului Franţa-România, care se va încheia pe 14 iulie.

Ziua Naţională a Franţei va fi sărbătorită şi în alte oraşe din România. Astfel, doamna Ambasadoare Michele Ramis va participa la evenimentele organizate cu această ocazie la Iaşi şi Braşov, în timp ce alţi membri ai corpului diplomatic francez vor participa la manifestările de la Cluj şi Timişoara.

„Acest an a fost unul de excepţie în istoria relaţiilor franco-române. Pe 18 aprilie, s-a încheiat prima parte a sezonului, care, timp de patru luni, în Franţa, a prezentat publicului francez o nouă imagine dinamică şi creativă a României. Pe 14 iulie, ia sfârşit partea Sezonului care s-a desfăşurat în România, pe care voi avea onoarea să o închid. Acest Sezon a avut vocaţia de a pune faţă în faţă cele două ţări ale noastre şi de a le face să se redescopere, prin intermediul a şapte sute de evenimente, care ne permit să vedem mai clar nu doar prezentul, ci şi viitoarele modalităţi de colaborare. Aşadar, anul acesta vom sărbători Ziua Naţională a Franţei, alături de partenerii români, sub acest semn al reînnoirii. De asemenea, toţi prietenii noştri francezi şi români sunt aşteptaţi, chiar pe 14 iulie, începând cu ora 11.00, în Parcul Carol la o serie de concerte, pentru a sărbători Sezonul şi Ziua Franţei şi pentru a ne bucura împreună de un splendid foc de artificii „, a declarat Ambasadoarea Franţei.

Citeste și:  Două drone de tip avion, cu decolare verticală, au intrat în dotarea Poliției de Frontieră Române

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.