Ziua Regelui – comemorată ‘simbolic’ din cauza pandemiei

Manifestările prilejuite de Ziua Regelui, sărbătorită în fiecare an în data de 10 mai, au fost anulate anul acesta din cauza epidemiei. Majestatea Sa Margareta se va limita la transmiterea unui mesaj românilor și vadepune coroane de flori la Statuia Regelui Carol I și la bustul Regelui Mihai I din București.

„În împrejurările actuale, Casa Majestății Sale Custodele Coroanei nu va mai organiza evenimentele tradiționale cu prilejul sărbătorii naționale de 10 Mai. Astfel, nu vor mai avea loc depunerea de flori și ceremonialul militar de la Statuia Regelui Carol I, nici sărbătoarea populară „Garden Party” de la Palatul Elisabeta, la care participau, anual, mii de invitați din toate județele țării și din Republica Moldova”, se arată într-un comunicat al de Biroului de Presă al Casei Majestății Sale Custodelui Coroanei .

În memoria fondatorului dinastiei naționale și al statului modern român, un reprezentant al Casei Majestății Sale va depune, în mod simbolic, duminică, o coroană de flori la statuia Regelui Carol I din Piața Palatului Regal.

Reprezentantul Casei Majestății Sale va depune flori și la bustul Regelui Mihai I din Piațeta Regelui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.