Zona Poarta Schei intră în șantier: Vezi restricțiile

Timp de două săptămâni traficul în Centrul Vechi al Brașovului va fi dat peste cap de un șantier deschis de Electrica. Întreaga zonă de la Poarta Șchei va fi săpată și împânzită de șanțuri pentru înlocuirea și acoperirea rețelelor. În acest sens, Primăria Brașov a căutat o soluție pentru a evita pe cât posibil blocarea traficului în această zonă extrem de circulată a Brașovului. Restricțiile încep de luni 8 iulie și ar trebui să se încheie peste 2 săptămâni.

„A fost avizată solicitarea Electrica (SDEE Transilvania Sud) pentru o serie de lucrări de modernizare rețea în centrul istoric. Astfel, vor începe lucrările de modernizare a rețelei pe str. Poarta Schei, de la str. George Coșbuc până la Apollonia Hirscher. În prima etapă, aceste lucrări se vor derula pe partea stângă, în sensul de coborâre spre Apollonia Hirscher. Săpătura se va efectua în trotuar, dar pentru a se putea executa în condiții optime și de siguranță, locurile de parcare de pe str. Poarta Șchei vor fi desființate temporar. Ulterior, lucrările se vor derula pe partea dreapta, cu devierea traficului în zona parcărilor. Durata estimată pentru realizarea acestei investiții este de 2 săptămâni. După finalizarea lucrărilor pe acest tronson, vor începe lucrările pe str. Grigoraș Dinicu, pe același sistem, de anulare, temporară, a locurilor de parcare. Tot în această lună vor începe lucrările de modernizare a rețelei electrice în zona Piața Sfatului, pe trotuar, (de la Librăria Okian până în față la Librăria Cărturești). Pentru a se asigura traficul pietonilor, se va amenaja, temporar, pe prima bandă de urcare spre maternitate, o zonă de trafic pietonal, separată de circulația autovehiculelor prin sisteme de protecție”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Citeste și:  12,5 miliarde lei pentru sprijinul antreprenorilor. Cine poate beneficia de noua schemă IMM Plus, propusă de Ministerul Finanțelor 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.