Zona Star – Modarom va deveni pietonală timp de o săptămână în perioada FOV – Forumul Orașelor Verzi (6-12 septembrie 2021)

  • Zona Star – Modarom va deveni pietonală timp de o săptămână cu ocazia FOV – Forumul Orașelor Verzi, în perioada 6-12 septembrie 2021. Șirul Ludwig van Beethoven, Str. Mureșenilor, Str. Postăvarului vor avea și ele perioade de închidere a traficului sau resticții.

Zona Star-Modarom va deveni pietonală timp de o săptămână, în timpul Forumului Orașelor Verzi, în perioada 6-12 septembrie, ca proiect pilot pentru transformarea definitivă a străzii în spațiu pentru pietoni.

„Ne-am propus să facem din orașul nostru capitala Verde a României, iar pentru asta trebuie să deschidem orașul către cetățeni și către pietoni. De aceea, cu ocazia Forumului Orașelor Verzi, toată zona aceasta va deveni o zonă pietonală. Aici vor fi ateliere creative, activități sportive, zone de lectură. Este un proiect-pilot care ne va permite ulterior o transformare definitivă a acestei zone într-o pădure urbană, cu spații pentru pietoni“, a explicat primarul Allen Coliban.

Citeste și:  FC Braşov în faţa celei mai în formă echipe din România, FC Hermannstadt, formaţie neînvinsă în Liga 1. Dan Alexa: “Avem obiectivul să jucăm în grupe”

Această stradă nu este singura care va fi închisă cu ocazia forumului. În Comisia de circulație au fost avizate și următoarele restricții, care au primuit și avizul final al Poliției:

1. Șirul Ludwig van Beethoven

– circulația va fi închisă în perioada 09.09.2021 – 12.09.2021, în intervalul orar 10.00 – 22.00, cu excepția benzii pe sensul către poarta Ecaterina, care va rămâne deschisă circulației

2. Str. Mureșenilor

– Închiderea parțială a circulației pe banda 1 (dinspre Piața Sfatului) pentru perioada 09.09.2021 – 12.09.2021, în intervalul orar 10.00 – 22.00 și transformarea celorlalte benzi în sens unic, către Șchei.

3. Str. Postăvarului

Închiderea circulației în data de 09.09.2021, în intervalul orar 10.00 – 15.00

Citeste și:  A mai rămas o singură zi până la deschiderea Festivalului Monodramei Independente - Ed. II

4. Str. Lacurilor – Calea București – Str. Toamnei – Str. Mihail Kogălniceanu – Str. Iuliu Maniu – Str. Nicolae Iorga – Str. Mureșenilor – Piața Sfatului.

– închiderea secvențială a circulației în intervalul orar 16.00 – 18.00, cu ocuparea în întregime a benzilor de circulație pe sensul de mers și escortă din partea Poliției Rutiere, pentru parada bicicliștilor, organizată în data de 12.09.2021.

Programul de aprovizionare al unităților comerciale nu va fi afectat de restricții.

Totodată, în acest weekend, voluntarii FOV vor distribui în cutiile poștale ale cetățenilor din zonă și către agenții economici informări în legătură cu restricțiile menționate.

Forumul Orașelor Verzi este un eveniment de mediu organizat în perioada 6-12 septembrie 2021, care își propune să contribuie la obiectivul “Brașov – capitala verde a României” și să transforme municipiul în centrul european al dezbaterilor de mediu.

Citeste și:  Brașovul a semnat primul contract de finanțare prin PNRR – o creșă pentru copiii din cartierul Tractorul

Evenimentul este structurat pe trei categorii de activități: o Conferință internațională de politici publice de mediu (9-11 septembrie 2021) adresată autorităților locale din toată țara, activități de informare, conștientizare și divertisment pentru publicul brașovean, derulate de ONG-uri în mai multe locuri din oraș, precum și demararea unor măsuri pe termen lung ale municipalității de tranziție spre verde, precum colectarea selectivă a deșeurilor, încurajarea mobilității alternative și îmbunătățirea calității aerului.

Partenerii instituționali ai municipalității în organizarea Conferinței Internaționale de Politici Publice sunt Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Asociația Municipiilor din România și Consiliul Județean Brașov. Conferința beneficiază de Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Detalii despre programul Forumului Orașelor Verzi găsiți pe www.fovbv.ro.

Foto. brasovromania.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.