10 persoane s-au accidentat astăzi pe pârtiile din Poiana Braşov şi Masivul Postăvaru!

Astazi, 07.03.2021, Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat sa intervina in 10 cazuri, in care persoanele s-au accidentat in timp ce practicau sporturile de iarna in Poiana Brasov si Masivul Postavaru.

Salvatorii montani ajunsi la locul solicitarii au acordat persoanelor accidentate primul ajutor, urmand sa le coboare la baza muntelui, unde pentru 2 dintre acestea a fost nevoie si de interventia echipajelor SMURD, care le-au preluat si transportat catre unitatatile spitalicesti, pentru investigatii suplimentare.


Vremea buna, cu vizibilitate si partiile bine amenajate au incurajat schiorii sa accelereze, crescand astfel riscul unor coliziuni soldate cu accidentari. Totodata, faptul ca partiile sunt acoperite la acest moment, preponderent, cu zapada artificiala, zapada care are o consistenta foarte dura, ii face pe schiori sa dezvolte viteze foarte mari, in care posibilitatea de ocolire sau de franare in sigurata, in cazul unui obstacol, este foarte redusa.

Citeste și:  Maramureșul și Brașovul, destinații de top pentru sărbătorile pascale: tradiții, mâncare delicioasă și peisaje uimitoare


Schiati intotdeauna cu o viteza, sub capacitatea voastra maxima, in care sa fiti in permanenta in control, si faceti depasirea astfel incat sa nu-l stanjeniti in niciun fel pe cel depasit, indiferent de ce manevra va face acesta.

De la inceputul sezonului de schi, salvamontistii din Poiana Brasov au intervenit in 440 de cazuri, reprezentand 452 de persoane care s-au accidentat, ratacit sau au trebuit sa fie evacuate.


Practicarea sporturilor de iarna presupune responsabilitate, atat pentru siguranta proprie, cat si pentru a celor din jur!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.