127 de sancțiuni contravenționale in valoare de 16.000 lei, aplicate de politistii brasoveni intr-o singura zi

La data de 07 mai 2021, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au organizat noi acțiuni preventiv-reactive, care au avut ca scop verificarea modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în vederea limitării răspândirii virusului Sars-CoV-2, acționând în zonele aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun pe raza județului Brașov.

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului Sars-CoV-2.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii brașoveni au intensificat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică și au continuat activitățile de relaționare cu organizatorii de evenimente publice/private de pe raza de competență, în vederea transmiterii recomandărilor cu privire la respectarea măsurilor impuse pe timpul stării de alertă.

Citeste și:  Craft Show. Ateliere demonstrative de meșteșuguri casnice - țesut și cusut, la Brașov

Ieri, 07 mai 2021, polițiștii brașoveni au verificat 747 de locații, 74 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și peste 100 de mijloace de transport persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 127 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 111 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 15 aplicate persoanelor fizice pentru  nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație și 1 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate fiind de 16.000 lei.

De asemenea, polițiștii brașoveni au verificat aproximativ 1.390 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Citeste și:  Românii din Spania trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă și nu-și pierd încrederea în țara natală

Pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului Sars-CoV-2, polițiștii brașoveni vor organiza și desfășura zilnic astfel de activități.

Solicităm tuturor persoanelor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică, să nu se expună la riscuri și să respecte normele legale în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.