13 intervenții pentru salvamontiști pe pârtiile din Poiana Brașov

Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat, astăzi, sa intervina in 13 cazuri de persoane care s-au accidentat sau au ramas blocate in timp ce practicau sporturile de iarna pe partiile de schi sau sanius din Poiana Brasov si Masivul Postavaru.

Salvatorii montani ajunsi la locul solicitarii au acordat persoanelor accidentate primul ajutor, urmand sa le transporte la baza muntelui, unde 3 dintre acestea au fost trimise cu echipajele SMURD venite in sprijin, catre unitatile spitalicesti, pentru investigatii suplimentare.

Vorbim aici si de cazul unui copil, care a suferit un traumatism de bazin, acesta fiind lovit de o placa de snowboard scapata pe partie.

Citeste și:  Mobilitate verde - Pista de biciclete care va lega cartierul Astra de gară, centrul civic și centrul istoric intră în etapa de lucrări

Recomandam practicantilor care au echipamente care nu dispun de sisteme autonome de franare, cum este cazul placilor de snowboard sau schiurilor cu modele vechi de legaturi, sa manifeste prudenta in manipularea acestora, deoarece odata scapate, acestea se pot transforma in adevarate „proiectile”, punand in primejdie persoanele aflate in aval.

De la inceputul sezonului de schi, salvamontistii din Poiana Brasov au intervenit in 245 de cazuri, implicand 252 de persoane care s-au accidentat, ratacit sau care au trebuit sa fie evacuate.

Practicarea sporturilor de iarna presupune responsabilitate, atat pentru siguranta proprie, cat si pentru a celor din jur!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.