13 sportivi din cadrul Academiei de Arte Marțiale “Nicu Dascălu” din Brașov, calificați în Lotul Național al României

Academia de Arte Marțiale “NICU DASCALU” din Brașov (Clubul Sportiv D’Ippon NS) a reușit din nou o victorie impresionantă! Aceștia s-au clasat din nou pe podium, ocupand locul I în clasamentul general al cluburilor de Ashihara Karate din România. În Lotul Național al României s-au calificat 13 sportivi din cadrul academiei, urmând să participe la Campionatele Mondiale de Ashihara Karate.

„Pe această cale, sunt mândru să vă anunț calificarea a 13 sportivi din cadrul AAM “Nicu Dascalu” la Lotul Național al României care va participa la Campionatele Mondiale de Ashihara Karate organizate în perioada 3 – 7 noiembrie 2021. Rezultat se datorează sportivilor care au participat la Campionatele Naționale, antrenorilor care i-au călăuzit, dar și părinților care îi susțin.”, a transmis Nicu Dascălu, fondatorul Academiei de Arte Marțiale.

Citeste și:  Rata şomajului a fost de 5,3% în luna martie, potrivit datelor INS

Este vorba despre Arnocz Bianca, Colțea Robert, Gliga Flaviu, Nica Radu, Cojocariu Alexandru, Neagu Remus, Gușu Alexandru, Bulgaru Petre, Hogea Petru, Lupu Adrian, Curiman Bogdan, Drăghici Sabrina și Lupan George.

Denumirea de Ashihara Karate vine de la numele lui Sendai Kancho Hideyuki Ashihara, cel care a dezvoltat acest nou sistem de karate din Kyokushin. Acțiunile de luptă în karate sunt alcătuite din mai multe elemente: atac, blocaje, eschive, imobilizări, contraatacuri și absorbția atacului, îmbinarea corectă a acestora având ca rezultat o artă cu adepți în întreaga lume. Mobilizarea înseamnă luarea poziției potrivite, în conformitate cu tehnica aleasă. Execuția este alcătuită din atac direct, unde se poate reacționa prin blocaj, eschivă, imobilizare și contraatac, tehnici executate într-un ritm constant. Absorbția atacului înseamnă eschivarea pentru a ajunge în lateralul sau spatele adversarului, pentru a menține controlul, urmat de contraatac.

Citeste și:  FlyLili dă startul vânzărilor de bilete de avion cu plecare de pe Aeroportul Internațional Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.