132 de străzi în programul de reparații pentru acest an al Primăriei Brașov

Primarul Allen Coliban a verificat stadiul lucrărilor de reabilitare pe mai multe străzi din municipiu și a anunțat și lista cu cele 132 de străzi care vor fi reabilitate în acest an. Scopul acestui demers este, pe de o parte, o creștere a transparenței la nivelul activității Primăriei Brașov – și, implicit, o informare completă și din timp a cetățenilor – iar pe de altă parte, o invitație adresată brașovenilor de a se implica în monitorizarea programului și calității serviciilor prestate de companiile cu care municipalitatea are contract.

„Odată cu încălzirea vremii și cu deschiderea stațiilor de asfalt am început și reparațiile capitale pe străzi. Avem 132 de străzi prinse în program, le puteți vedea pe abc.brasovcity.ro,  actualizăm această planificare în funcție de feedback-ul primit de la dumneavoastră și de problemele semnalate. Până acum am putut să punem doar plombe; de acum intrăm cu decapare mecanizată și cu turnarea de covor asfaltic nou pe toate cele 132 de străzi prinse în acest program. Foarte important, planificarea ține cont și de lucrările rețeliștilor, pentru a nu lucra de două ori pe aceeași porțiune de stradă. Vă invit să vă implicați fie semnalând probleme, fie consultând graficul de lucrări și urmărind calitatea execuției acestora. Fiecare sesizare ne ajută”, a declarat primarul Allen Coliban.

De săptămâna trecută, după ce au fost pornite stațiile de asfaltare, au început lucrările de reparații majore de reparații străzi, care presupun decapare mecanizată a unor tronsoane de străzi unde au apărut gropi, crăpături, văluriri sau burdușiri, și turnarea de covoare asfaltice pe aceste tronsoane.

Citeste și:  Wellness la birou! Cum să menții un stil de viață sănătos la locul de muncă

Primele cartiere în care au început lucrările sunt: Bartolomeu Nord, Brașovul Vechi și Șchei.

Astfel, Valdek Impex, compania cu care municipalitatea are contract pentru reparații străzi Lotul 1, a început lucrările de reabilitare pe străzile Grigore Ureche – carosabil și unul dintre trotuare, Ecaterina Teodoroiu – carosabil și trotuare, Abatorului – carosabil și trotuare, Bogdan Vodă – trotuare, Ion-Heliade Rădulescu – trotuare, bretele de legătură sub pasajul Fartec.

!!!! Pentru executarea lucrărilor de turnare covor asfaltic va fi restricționată circulația pe str. Ecaterina Teodoroiu (pe tronsonul dintre intersecția cu str. Abatorului și Calea Feldioarei) și str. Abatorului.

Pe lotul II, de care se ocupă asocierea dintre SC RECON SA și SC RS Activ, au început lucrările de decapare mecanizată și turnare covor asfaltic pe str. Bazaltului (RS Activ), iar compania RECON execută lucrări de consolidare a unui tronson din str. Fântâniței și, după obținerea avizului de la Poliția Rutieră, va începe lucrări de reparații pe str. Egalității.

Citeste și:  Fly Lili a cucerit cerul Brașovului! Primul zbor de încercare a fost un succes

În baza evaluării făcute de inspectorii Primăriei, dar și în urma sesizărilor primite de la cetățeni, pentru anul 2023 s-au stabilit 132 de străzi pe care sunt necesare intervenții, de la decapare mecanizată (frezare, n.n.) și reparații îmbrăcăminți asfaltice, la turnare covoare asfaltice, refacere pavaj și reparații trotuare. Aceste lucrări sunt corelate și cu intervențiile deținătorilor de rețele, astfel încât lucrările pe o anumită stradă să se facă o singură dată și într-un timp cât mai scurt, atât de rețeliști, cât și de firmele care execută lucrările de reparații străzi.

Primăria Brașov a dat deja ordinul de începere a lucrărilor pentru reparații pe următoarele străzi:

Lotul 1: str. Grigore Ureche; str. Ecaterina Teodoroiu; str. Abatorului; str. Fântânii; str. Ion Heliade Rădulescu; str. Bogdan Vodă.

Lotul 2: str. Cireșului; str. Cărămidăriei; str. Bazaltului; str. Livada Vulturului; str. Traian Demetrescu; str. Egalității; str. Fântâniței.

În acest an, Consiliul Local a aprobat, prin bugetul municipiului, alocarea sumei de 23 de milioane de lei pentru asigurarea serviciilor de reparații și întreținere străzi, trotuare și alei.

Citeste și:  Patriarhul Daniel trimite scrisoare irenică de Paști către Întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe Autocefale

Informațiile referitoare la programul de reparații străzi poate fi consultat pe site-ul dedicat lucrărilor Primăriei, https://abc.brasovcity.ro/asfalt.

Lucrările de întreținere și reparații străzi sunt împărțite în două loturi, astfel:

Lotul I, SC Valdek Impex:

– Străzile din partea nordică, delimitate de str. Zizinului, Toamnei, M. Kogălniceanu, Iuliu Maniu (sector Hidromecanica – str. Al.I.Cuza), str. Al. I. Cuza, Avram Iancu, str. Stadionului (sector str. Avram Iancu – str. Lungă), Calea Făgărașului.

În Lotul I se includ toate elementele geometrice ale străzilor Zizinului, Toamnei, M. Kogălniceanu, inclusiv intersecțiile.

Lotul II, asocierea dintre SC RECON SA și SC RS Activ:

– Străzile din partea sudică, delimitate de str. Zizinului, Toamnei, Kogălniceanu, Iuliu Maniu (sector Hidromecanica – Al. I.Cuza), Al. I.Cuza, Avram Iancu, Stadionului (sector Avram Iancu – str. Lungă), Calea Făgăraşului.

În Lotul II se includ toate elementele geometrice ale străzilor: Iuliu Maniu (sector Hidromecanica – str. Al. I. Cuza), str. Al. I. Cuza, Avram Iancu, Stadionului (sector str. Avram Iancu – str. Lungă), Calea Făgărașului, inclusiv intersecțiile.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.