15 august: Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare, una dintre cele mai mari sărbători ale creștinătății

Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare este sărbătoarea religioasă marcată în fiecare an la 15 august. Adormirea Maicii Domnului reprezintă unul dintre cele mai mari evenimente ale creștinătății.

Adormirea Maicii Domnului este una dintre cele mai importante evenimente. Pe data de 15 august se comemorează trecerea Fecioarei Mariei din această lume. Scrierile povestesc faptul că Fecioara Maria și-a trăit ultimii ani pe pământ la Efes, alături de Ioan Evanghelistul.

Ea nu ar fi murit niciodată propriu-zis, ci doar a adormit, iar apoi a fost ridicata cu trup și suflet la ceruri. Martorii miracolului au fost ucenicii lui Iisus și apropiații Fecioarei Maria. 

Citeste și:  Ghidul de finanțare pentru sprijinirea investițiilor destinate producției de compost pe bază de gunoi de grajd și alte deșeuri agricole compostabile a fost pus în consultare publică

Adormirea Maicii Domnului este cea mai veche sărbătoare închinată Sfintei Fecioare. Locul de origine al sărbătorii este Ierusalim, unde se află și mormântul Maicii Domnului și biserica ridicată pe acesta. 

Sursa foto: bzi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.