150 de copii de la cinci cluburi din Brașov s-au întrecut la „Cupa Moș Hyperion”

26 medalii de aur, 17 de argint și 20 de bronz au câștigat sportivii de la clubul Hyperion, în weekend, la cea mai așteptată competiție a iernii, și anume, “Cupa Moș Hyperion”, acolo unde, de șapte ani încoace micuții înotători sunt vizitați chiar de Moș Crăciun. 150 de copilași, de la cinci cluburi din municipiul Brașov, Nemo Brașov, Luna Brașov, Swim4Life Brașov, Sport Aur Făgăraș și desigur, Hyperion, s-au distrat de minune și au exersat ceea ce fac în antrenamente, la toate categoriile de vârstă și la toate probele.

Szasz Szilard, antrenor al clubului Hyperion, care alături de colegii lui a înscris în competiție nu mai puțin de 130 de sportivi, a declarat că este fericit că a văzut din nou bazinul plin de copii, subliniind, însă, că dacă nu se făcea doar la nivel de municipiu, la start ar fi fost înscriși și mai mulți copii. “Pentru noi, cei de la Hyperion, finalul de an înseamnă, de șapte ani încoace, și cel mai așteptat concurs dedicat copiilor, asta și pentru că, încă de la prima ediție ne vizitează Moș Crăciun, cel care, cu ajutorul sponsorilor, vine și împarte daruri celor mici. Dincolo de vizita Moșului, micuții înotători iau foarte în serios competiția, mai ales că pentru ei este un bun prilej de a arăta părinților că au evoluat și că se bucură maxim de înot. A fost o participare numeroasă, dar cu siguranță era și mai mare, dacă pe final de an calendarul competițional național nu era atât de încărcat. A fost însă foarte bine și așa și pot spune că sunt mândru de colegii mei care s-au implicat ca de fiecare dată, pentru buna desfășurare a competiției”.

Citeste și:  Tradiții Pascale la Reduta: Expoziție de ouă încondeiate și icoane pe sticlă și atelier cu meșter popular, miercuri, 24 aprilie

Szasz Szilard a mai declarat că înotătorii de la Hyperion au dominat în mare parte concursul, care a adus copiilor și o mulțime de premii speciale pentru cea mai bună performanță, la mai multe categorii de vârstă. Astfel, de la Hyperion, cei care au plecat acasă și cu o cupă, pe lângă medaliile câștigate, au fost: la fete – Pavelescu Ana Victoria (6 ani); Lara Chiriac (7 ani); Emilia Manea (8 ani); Sonia Holoși (9 ani) iar la băieți – Bogdan Cosias (categoria 6 ani – deși el are 5 ani); Tudor Chifu și Orban Norbert (7 ani); Radu Balog (8 ani); Sasha Ionescu (9 ani).

Citeste și:  Ziua Internațională a Proprietății Intelectuale la Centrul Cultural Reduta, vineri, 26 aprilie

Antrenorul brașovean este de părere că anul 2022 a fost unul excelent pentru pepiniera de la Hyperion, care crește înotători pentru Brașov. El speră, însă, ca aceștia să își poată continua nestingheriți drumul către performanță, mai ales că are în club o mulțime de sportivi cu potențial, care au câștigat deja medalii atât la campionatele naționale de copii cât și la cele de cadeți. “După perioada de pandemie, în anul acesta am simțit din nou că putem lucra așa cum se întâmpla înainte, și că am ajuns să culegem din nou roadele muncii noastre. Avem o echipă de 8 antrenori, care muncește zi de zi pentru ca toți copii care intră în bazin să se bucure de înot și să aibă o șansă dacă vor să facă performanță în acest sport”.

Citeste și:  Ghidul de finanțare pentru sprijinirea investițiilor destinate producției de compost pe bază de gunoi de grajd și alte deșeuri agricole compostabile a fost pus în consultare publică

Clubul sportiv Hyperion este cel mai mare club de natație din Brașov, ca număr de sportivi practicanți și înscriși în competiții, la nivel de copii și cadeți. Colectivul de antrenori este condus de Szasz Szilard, antrenor al cărui principal scop este de a face totul pentru a asigura sportivilor continuitate în drumul către marea performanță. “Noi ne facem foarte bine treaba la nivelul de vârstă la care avem sportivi, dar este foarte important ca ei să poată continua să aducă medalii pentru Brașov și după categoria cadeți. Vom face tot ce putem pentru ca acest lucru să se întâmple, pentru că e păcat ca potențialul atâtor sportivi să se piardă. Dacă avem grijă de ei, la cât sunt de talentați și determinați să facă performanță, cu siguranță pot aduce medalii Brașovului și la categorii superioare”, a mai spus Szilard.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.