16 august, Ziua Mondială a Caligrafiei, o artă cu impact asupra multor culturi din întreaga lume

Caligrafia este o artă folosită astăzi în multe concepte de design pentru publicitate și promovare, ușor de realizat datorită tehnologiei avansate de care dispunem în zilele noastre, notează Știrile TVR.

Caligrafia are o istorie vastă care a avut un impact asupra multor culturi din întreaga lume. Ziua Mondială a Caligrafiei ne aminteşte această istorie și speră ca oamenii să poată adopta caligrafia ca pe o pasiune în viața lor.

Sunetul peniţei care lasă urme pe coala de hârtie e primul indiciu al naşterii unei litere. Apoi, semn cu semn, aceasta prinde formă şi în final ni se arată gata să transmită prin intermediul cuvintelor stări, emoţii, descrieri, senzaţii, locuri.

Citeste și:  Egiptul negociază cumpărarea a un milion de tone de grâu din Rusia

Poeții cred că există frumusețe în rimele cuvintelor. În mod similar, caligraful găsește frumusețea aşternând aceste cuvinte pe hârtie într-un mod artistic. Mai mult, caligrafii proiectează cuvintele într-o eleganță armonioasă, aproape romantică.

Caligrafia este o formă de artă antică care este una dintre cele mai vechi forme de comunicare. Caligrafia apare pentru prima dată în anul 200 î.Hr. în China. În plus, această formă de artă istorică este evidentă în aproape fiecare regiune a lumii ca fiind principala sursă de scriere și comunicare a manuscriselor. În primele descoperiri, documentele religioase, cum ar fi Biblia originală, sunt scrise în caligrafie ebraică biblică. Cu influență occidentală, caligrafia ar lua un punct de vedere mai creativ.

Citeste și:  ANUNȚ PUBLIC - SC BIO AGROKTIMA SRL anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de obtinere a autorizaţiei integrate de mediu, în Comuna Crizbav

Islamicii au folosit Coranul și textele religioase pentru a crea artă. Pentru că există de sute de ani, caligrafia continuă să fie un fel de formă de artă care ajută și transformă mass-media de astăzi.

Ziua Mondială a Caligrafiei permite experților și începătorilor să se întâlnească pentru a discuta, a practica și a învăța despre arta caligrafiei. Această sărbătoare a început prin intermediul Pen Museum și Manuscript Pen Company. Pen Museum este un muzeu dedicat predării artei caligrafiei, iar Manuscript Pen Company este un comerciant cu amănuntul de artă specializat în produse de caligrafie. În fiecare an, Pen Museum aduce experți din diferite școli de artă și permite vizitatorilor care frecventează muzeul să învețe cum să se inițieze în caligrafie și diferitele stiluri de artă care există.

Citeste și:  Studenții din Brașov vor beneficia de abonamente gratuite pe mijloacele de transport în comun

Ziua Mondială a Caligrafiei celebrează această artă în istoria sa și îi încurajează și pe alții să participe și să învețe despre această formă de artă.

Sursa. Știri.tvr.ro / Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.