1750 de alergători sunt așteptați să ia startul la concursul de Alergare Montană „Salomon EcoRun Moieciu”

Asociația Club Sportiv EcoRun, în colaborare cu Primăriile Moieciu și Fundata, organizează în localitatea Moieciu de Sus, concursul de Alergare Montană „Salomon EcoRun Moieciu”, eveniment de tradiție ajuns la a-11-a ediție.

Cei mai buni alergători din lotul național de alergare montană vor veni la Moieciu: Ionut Zinca, Cristian Mosoiu, Bogdan Damian, Robert Hajnal, George Buta, Nicolae Balan, Andrei Preda, dar si Alex Corneschi, maratonist de șosea, campion Național Maraton (2021) si castigator Semimaraton Atena 2022 -“vreau să mă bucur de fiecare metru din cursă, vin cu prietenii, aproape toți vom alerga” ( Alex Corneschi).

1750 de alergători sunt așteptați să ia startul la Cros și la Maraton, steagurile multicolore ale tuturor celor 19 țări participante vor anima centrul satului. Impresionant este și numărul de fete, 584 s-au nscris la amble curse, 115 dintre ele chiar la cursa de Maraton, Andreea Piscu și Denisa Dragomir sunt favorite la cursa de Maraton.

„Am pornit evenimentul (noi, o gașcă de prieteni pasionați de natură, drumeție și alergare montană) plecând de la bucuria concursurilor la care am participat. Așteptăm cu nerăbdare emoția unui nou Start. Descoperim potecile din Moieciu și Fundata cu aceeași bucurie pe care de-abia așteptăm s-o retrăim împreună, primăvara, într-un weekend de alergare la Salomon EcoRun Moieciu. Parcursul traseului este de o frumusețe aparte, sus-jos pe muchiile din împrejurimile satului Moieciu de Sus, oferind alergătorilor și susținătorilor oportunitatea de a descoperi cadrul natural și tradițional de la poalele munților Bucegi și Leaota. Ideea acestui maraton a pornit de la dorința de a face cunoscute aceste locuri și de a încerca să le conservăm și să le valorificăm prin încurajarea ecoturismului și a sportului”, transmit organizatorii.

Evenimentul va cuprinde trei curse distincte destinate iubitorilor de mișcare în aer liber și iubitorilor de munte:

Citeste și:  Risc foarte mare de avalanșă în Munții Făgăraș. Salvamontiștii brașoveni recomandă: Evitați deplasarea!

*Marathon: concurs destinat alergătorilor desăvârșiți și celor care doresc să-și depășească limitele; va fi o cursă pe distanță clasică de 42 de kilometri, cu o diferență de nivel de cca +2300m, startul și sosirea vor avea loc în Moieciu de Sus. Timpul limita de sosire este de 9h de la Start.

*Cross: cursă destinată celor care preferă distanțele mai scurte sau care au început de curând alergarea și doresc să-și schimbe modul de viață, să devină mai activi. Va fi o cursă de 14 kilometri cu o diferență de nivel de cca +600m, startul și sosirea vor avea loc în Moieciu de Sus.

*EcoKids: Concurs destinat copiilor; în funcție de categoria de vârstă se vor parcurge diferite distanțe, cu startul și sosirea în Moieciu de Sus.

Citeste și:  3 din 5 candidați de peste 45 de ani s-au simțit discriminați la interviu cu privire la vârstă

Pregătește-te pentru Salomon EcoRun Moieciu, vino în 21 Mai 2022 să alergi și să te bucuri de primăvară sau doar să admiri peisajele extraordinare și să îi încurajezi pe alergători. Vei descoperi locuri inedite, poteci care traversează fânețe și păduri, odăi și case de un farmec aparte, peisaje colorate iar contrastul dintre verdele pășunilor și crestele înzăpezite ale Bucegilor îți vor da prilejul să nu simți oboseala. Vino și bucură-te de natură!

Înscrierile pentru Cross și Marathon au fost închise. Copiii se vor înscrie la Moieciu de Sus, în perioada 20-21 Mai pentru cursa destinată lor: EcoKids, aproximativ 600 de copii sunt așteptați la start. Inscrierea pentru copii este gratuită, tricouri colorate pentru ei și mult îndrăgita medalie de la sosire vor aduce bucurie. Startul copiilor va avea loc sâmbătă după amiaza începând cu ora 16:00, în funcție de categoria de vârstă, cei mici care vor alerga pe distanțe mai scurte urmați de cei mai mari care vor alerga pe ulițele satului Moieciu de Sus

Citeste și:  Kids Tâmpa, din nou învingătoare în jocurile amicale

“Suntem mândri că împreună reușim să organizăm an de an acest eveniment, iar pentru un weekend, un sat micuț de munte găzduiește un festival al sportului și al naturii”, a menționat primar Mircea Manea.

Mai multe detalii pe ecorun.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.