19 percheziții domiciliare în dosare penale care vizează combaterea infracțiunilor grave, desfășurate în această dimineață

În această dimineață, efectivele Poliției Române desfășoară 19 percheziții domiciliare în dosare penale care vizează combaterea infracțiunilor grave.

Principalele misiuni la nivel național, din ultimele 24 de ore, ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne, au fost prevenirea și combaterea faptelor ilegale, menținerea ordinii și liniștii publice, supravegherea și controlul frontierei de stat și acordarea asistenței medicale de urgență.

Astfel, angajații MAI au intervenit în cazul a 4.455 de evenimente, 2.989 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.466 situațiilor de urgență.

Polițiștii rutieri prezenți pe principalele artere au reținut 1.004 permise de conducere, dintre care 168 pentru consum de alcool și 30 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise. Totodată, au fost retrase 449 de certificate de înmatriculare.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 941 de posibile infracțiuni, peste 27% dintre acestea fiind sesizări din oficiu. De asemenea, echipajele de ordine publică au prins în flagrant 257 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 283 de fapte penale.

Tot în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 66 de persoane și au fost depistate 14 persoane urmărite la nivel național sau internațional.

De asemenea, polițiștii și jandarmii au constatat 12.315 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 5,3 milioane de lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.231 de misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 105 pentru stingerea de incendii și 5 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor acestora, au fost salvate 17 persoane. În cursul zilei de duminică,  au fost efectuate 32 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 5 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 128 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 163.650 de lei.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 13 misiuni aero-medicale, fiind salvate 12 persoane.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, au intrat în țară 27.132 de mijloace de transport și 104.678 de persoane, dintre care 7.307 cetățeni ucraineni.

La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 27,5 %.

Niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.460 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 154.120 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 14 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.