2.098 de români afectaţi de anularea zborurilor Blue Air au apelat la serviciile consulare

2.098 de cetăţeni români afectaţi de anularea zborurilor Blue Air au apelat la serviciile consulare, a anunţat premierul Nicolae Ciucă miercuri, acesta precizând că toate ministerele şi instituţiile de linie se vor implica pentru aducerea în ţară a celor afectaţi de deciziile companiei aeriene, informează Agerpres.ro.

„Mai mulţi cetăţeni români au rămas blocaţi în mai multe aeroporturi şi, în acest sens, începând de aseară am luat decizia să intervenim pentru a sprijini cetăţenii români. Ei sunt clar afectaţi de suspendarea acestor zboruri. Şi ministerele de linie au întreprins măsurile necesare, astfel încât să-i sprijinim să revină acasă. Toate aceste demersuri trebuie făcute cu respectarea legii şi fondurile alocate de la bugetul de stat trebuie recuperate de la compania care a generat această situaţie. Ca atare, în acest sens, rog Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorului să urmărească şi monitorizeze îndeaproape întregul proces, iar la nivelul ministerelor de linie să asigurăm funcţionarea tuturor structurilor care au fost nominalizate să se ocupe de această situaţie, 24 de ore, pe toată perioada în care va fi activă hotărârea de guvern pe care o să o adoptăm în şedinţa de astăzi”, a declarat Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de guvern.

Citeste și:  „Faust”, grand-opera pe scena Operei Brașov

Compania Blue Air Aviation a anunţat marți că suspendă până luni, 12 septembrie, toate cursele programate a pleca de pe aeroporturile din România, din cauza popririi tuturor conturilor companiei de către Ministerul Mediului, care pune compania în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.