21 de candidați eliminați pentru fraudă la proba de Limba Română în a doua sesiune a Bacalaureatului

Cea de-a doua sesiune a examenului naţional de Bacalaureat a început miercuri cu proba la Limba şi literatura română, la care au fost prezenţi 14.971 de candidaţi, iar 21 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă, a informat Ministerul Educaţiei, potrivit Agerpres.

Şi-au exprimat opţiunea de a susţine această probă 17.621 de candidaţi, iar 2.629 nu s-au prezentat.

Potrivit unui comunicat al ministerului, în funcţie de rezultatele obţinute în sesiunile anterioare şi recunoscute ca atare, în urma solicitărilor exprese, numărul candidaţilor prezenţi la fiecare probă este diferit, cei peste 33.900 de candidaţi înscrişi susţin examenul integral sau parţial.

Subiectele şi baremul de corectare la proba scrisă de Limba şi literatura română au fost publicate, miercuri, la ora 15,00, pe site-ul de profil, conform procedurii.

Citeste și:  Timp de o lună, Brașovul devine o imensă galerie de artă

Sesiunea a doua a Bacalaureatului continuă joi, cu proba obligatorie a profilului, vineri cu proba la alegere a profilului şi specializării şi luni, 21 august, cu examenul la Limba şi literatura maternă.

Probele de evaluare a competenţelor (lingvistice şi digitale) au fost echivalate/recunoscute în perioada 7 – 11 august.

Primele rezultate, în format anonimizat, conform prevederile specifice în vigoare, se vor afişa pe 25 august, până la ora 12,00, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 – 18,00, atât în format standard/letric, cât şi electronic. În acest sens, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Citeste și:  Timp de o lună, Brașovul devine o imensă galerie de artă

Rezultatele finale vor fi comunicate marţi, 29 august.

Nota minimă de promovare – pentru fiecare probă – este 5 (cinci), iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puţin 6 (şase).

Începând cu această sesiune a examenului naţional de Bacalaureat, Ministerul Educaţiei generalizează evaluarea digitalizată a lucrărilor candidaţilor. Acest proces nu implică schimbări în ceea ce priveşte criteriile de evaluare/baremele şi tipurile de subiecte pentru probele scrise ale examenului de bacalaureat, se mai arată în comunicat.

Sursa. Agerpres.ro / Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.