3.000.000 lei finanțări nerambursabile pentru proiectele din domeniile Copii și Tineri, Mediu, Social, Educație și Comunitate

Primăria Brașov a deschis apelul de proiecte pentru finanțarea pe Ghidul Unic pe cele 5 domenii de intervenție. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 18 martie.

Pentru a asigura un sistem facil și transparent de accesare a finanțărilor nerambursabile pe care Primăria Brașov le acordă în baza Legii nr. 350/2005, din acest an acestea se vor acorda prin intermediul „Ghidului unic pentru finanțarea nerambursabilă din bugetul Municipiului Brașov“.

Astăzi, Primăria Brașov a deschis apelurile de proiecte pentru finanțarea celor 5 domenii de intervenție prevăzute în Ghidul Unic: Copii și Tineri; Mediu; Social; Educație; Comunitate.

,,Astăzi am deschis liniile de finanțare pentru cele 5 domenii prevăzute în ghidul unic, respectiv finanțarea proiectelor care au ca grup țintă copiii și tinerii, a celor pentru mediu și dezvoltare durabilă, cele din domeniul social, a proiectelor din domeniul educației și, nu în ultimul rând, a proiectelor pentru dezvoltarea unei legături cât mai strânse a comunității brașovene. Ne dorim ca brașovenii să poată beneficia de cât mai multe proiecte de calitate și care să aibă un impact pozitiv asupra lor. Tocmai de aceea, din acest an, oferim finanțări pentru mai multe domenii dedicate și am îmbunătățit modul în care organizațiile care doresc să deruleze astfel de proiecte pot accesa aceste fonduri. În plus, am alocat cel mai mare buget pentru finanțarea acestor proiecte, 3 milioane de lei, iar valoarea maximă alocată fiecărui proiect s-a dublat față de anul trecut, ajungând la 200.000 de lei. Termenul limită pentru depunerea solicitărilor de finanțare este 18 martie”, a precizat viceprimarul Flavia Boghiu.

Citeste și:  Atenție drumeți montani! Munții Făgăraș îngheață - echipamentul de iarnă, obligatoriu!

Conform ghidului unic de finanțare, Primăria Brașov acordă în acest an granturi pentru următoarele domenii, astfel:

,,Copii și tineret”, în cadrul acestei componente proiectele pot avea drept grup țintă doar copiii și tinerii, pe următoarele arii de intervenție: Educație în problematica drepturilor civice și drepturilor omului; mediu, respectiv acele proiecte prin care copii și tinerii sunt implicați în protejarea mediului și a luptei împotriva schimbărilor climatice; Sănătate, de la evaluarea stării de sănătate a acestora, la campanii de informare și conștientizare cu privire la consumul de droguri;

,,Mediu și dezvoltare durabilă”, domeniu prin care vor fi finanțate proiectele care vizează mobilitatea și transportul alternativ; managementul deșeurilor; spațiile verzi și reconversia urbană; calitatea aerului și energia regenerabilă;

Citeste și:  MDLPA: Analiza progresului în implementarea Strategiei Naționale de Reducere a Riscului Seismic

– „Social“, axă de finanțare prin care vor fi cofinanțate proiectele care vizează următoarele domenii: violența în familie; adulți aflați în situație de risc social; persoane cu dizabilități sau întârzieri în dezvoltare; tineri dezinstituționalizați; sănătatea mintală;

– „Educație“, scopul acestui domeniu de finanțare fiind creșterea gradului de participare activă și sistematică a populației de toate vârstele, în următoarele arii de interes: educație pentru participare civică; educație pentru sănătate; învățământ dual; educație alternativă; combaterea discriminării;

– „Comunitate“, domeniu prin care vor fi finanțate proiecte care vizează istoria locală; promovarea Brașovului turistic; încurajarea practicării sportului și a activităților fizice; evenimente și acțiuni în cartiere.

Citeste și:  Târgurile volante din Brașov, programate în acest weekend, anulate din cauza vremii nefavorabile

Conform propunerii executivului, supusă dezbaterii publice, vor exista două tipuri de grant pe fiecare dintre domeniile vizate: mici, cu valoare de până la 100.000 de lei, și granturi mari, cu valoarea cuprinsă între 100.001 și 200.000 de lei. Finanțarea nerambursabilă acoperă maxim 90% din valoarea totală a proiectului.

În cazul în care după evaluarea și selecția proiectelor depuse rămân fonduri nealocate, acestea se vor distribui, în ordinea punctajelor obținute, indiferent de tipul de grant sau domeniul de intervenție ales de solicitant.

Municipiul Brașov nu finanțează proiectele multidisciplinare, în sensul în care un proiect trebuie să se adreseze unui singur domeniu de interes.

Finanțarea proiectelor culturale și sportive sunt reglementate de alte prevederi legale, astfel că acestea au propriile ghiduri de finanțare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.