300 de zile până la JOT Gangwon 2024

Au rămas mai puțin de 300 de zile până la startul celei de a IV-a ediții de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT) Gangwon 2024, iar organizatorii au marcat acest moment important prin pezentarea a cinci noi ambasadori ai competiției. Doi campioni olimpici sud-coreeni, precum și trei figuri celebre din lumea sportului și a culturii Coreei vor promova JOT  Gangwon 2024 în următoarele 300 de zile.

Medaliații cu aur la JO Pyeongchang 2018, Choi Min-jeong, care a urcat pe prima treapta a podiumului olimpic după ce a câștigat proba feminină de short track 1.500 m și Yun Sung-bin, câștigător la skeleton, vor împărtăși experiențele lor cu tineri sportivi care vor participa la JOT și vor povesti întregii lumi despre ce înseamnă să concurezi într-o competiție olimpică.

Citeste și:  România a câștigat Campionatul Mondial de robotică din Houston, Statele Unite

De imaginea JOT Gangwon 2024 și-au alăturat numele celebra balerină Kim Joo-won, care dansează de 15 ani cu Baletul Național Coreean, actorul și comentatorul de snowboard Park Jae-min, care a atras atenția întregii lumi cu comentariile sale entuziaste de la snowboarding în timpul Beijing 2022, și pianistul Sunwoo Yekwon, câștigător al mai multor concursuri internaționale de pian, care a făcut parte din orchestre de top din întreaga lume.

Mâine vor fi lansate și mascotele celor 15 sporturi incluse în programul JOT, în centrul atenției fiind Moongcho,  mascota Gangwon 2024, bulgărele de zăpadă născut din lupta dintre mascotele PyeongChang 2018 Soohorang și Bandabi.

Citeste și:  Performanțe de excepție pentru juniorii Clubului Sportiv Dinamo București - Centrul Sportiv Brașov, la Campionatele Naționale de Copii și Juniori

Jocurile Olimpice de iarnă pentru tineret Gangwon 2024 se vor desfășura între 19 ianuarie și 1 februarie 2024 și vor beneficia de moștenirea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2018 de la PyeongChang. Sunt așteptați să participe în jur de 1.900 de sportivi din circa 81 de țări.

TEAM ROMANIA se pregătește să se reunească peste 300 de zile la  Gangwon, pentru o nouă experiență olimpică a celor mai valoroși tineri sportivi tricolori.

Sursa foto: Facebook Olympics, Gangwon 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.