48.000 de doze de vaccin Janssen (Johnson&Johnson) au sosit astăzi în țară.La Braşov vor ajunge 10.000 de doze

Astăzi, 28 aprilie a.c., au ajuns în România pe cale rutieră, o nouă tranșă de vaccinuri livrată de compania farmaceutică Johnson&Johnson, care constă în 48.000 de doze. Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Reamintim că în data de 14 aprilie a.c. a fost recepționată prima tranșă de 60.000 de doze Janssen de la compania Johnson&Johnson. Pentru continuarea procesului de vaccinare prin intermediul centrelor/echipelor mobile de vaccinare și inițierea vaccinarii prin intermediul medicilor de familie începând cu data de 04.05.2021, 57.500 de doze de la producătorul Johnson&Johnson se distribuie de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” (INCDMMC) către Centrele Regionale de Depozitare, astfel:

Citeste și:  Prețul ridicat al mielului pune presiune pe tradiția mesei pascale

– Centrul Regional de Distribuție Brașov: 10.000 doze;

 – Centrul Regional de Distribuție Cluj: 10.000 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Constanța: 10.000 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Craiova: 10.000 doze;

 – Centrul Regional de Distribuție Iași: 10.000 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 7.500 doze.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.