50 de elevi braşoveni vor fi selectaţi pentru a urma cursuri în cadrul Braşov IT Academy

Săptămâna aceasta a fost lansat la Brașov proiectul @Brașov IT Academy” inițiat de Rotary Club Burg Transilvania și Rotary Club Achern-Bühl și finanțat de printr-un Global Grant de Rotary International. 

Parteneri ai proiectului sunt Inspectoratul Scolar Județean Brașov și Asociația Smart City Brașov. 

Doi reprezentații ai districtului 1930 de la Rotary Deutschland , domnul Christian Gospos de la RC Achern-Bühl și domnul Uwe Sackmann ca reprezentant oficial al districtului au vizitat împreună cu domnul Cristian Macedonschi, inițiatorul proiectului, colegiile nationale „Johannes Honterus”, „Andrei Şaguna”, „Grigore Moisil”, „Dr. Ioan Mesota” și „Unirea”, care au fost selectate pentru a participa cu cate 10 elevi la acest proiect pilot de formare profesională în domeniul IT. 

Citeste și:  Ziua Internațională a Păsărilor va fi celebrată și la Grădina Zoologică din Brașov

Astfel vor fi selecționați de catre profesorii de informatică câte 10 elevi de clasa a XI din fiecare colegiu mai sus mentionat, care vor avea șansa sa se formeze ca programatori în decursul a doi ani prin acest proiect. 

Elevii vor fi îndrumați de domnul Vlad Monescu in calitate de tutor al proiectului care îi va asista pe tot parcursul celor doi ani până vor dobândi diploma de programator la terminarea liceului. 

“Ținta mea personală este ca prin acest proiect să dezvoltam domeniul IT la Brașov și de a crea o platformă de educație în IT la care să se poată alăura firmele brașovene din domeniu. 

Citeste și:  Studiu LEGO: Creativitatea fetelor este afectată de la vârste fragede de presiunea perfecțiunii și de prejudecățile lingvistice

Digitalizarea este extrem de importantă iar Brașovul trebuie sa se dezvolte si ca destinație de excelență pentru investitorii din domeniul IT așa cum au făcut-o cu succes Clujul, Bucureștiul sau Iașiul. 

Invit cu această ocazie toate firmele de IT din Brașov să se alăture proiectului și să ofere locuri de practică și job-uri de vară elevilor participanți. Totodată sunt invitați aceste firme să continue dupa primii doi ani acest proiect la Brașov.” a subliniat Christian Macedonschi președintele Asociației Smart City Brașov 

Reprezentații Rotary Germania au ramas plăcut impresionați de primirea lor atât de doamna inspector Gabriela Adam de la ISJ Brașov cât și de directorii și profesorii colegiilor participante. 

Citeste și:  Guvernul prelungește plafonarea tarifelor RCA până la 30 iunie

Cu ocazia vizitei lor a fost organizată o seara de socializare rotariana la Oktoberfest Brasov iar oaspetii au fost extrem de surprinsi cât de popular si de vizitat este festivalul trafițional german la Brașov. 

“Ma bucur ca după doi ani de pandemie reusim in acest an să lansăm acest proiect inițiat în anul 2019, le mulțumesc pe această cale tuturor celor implicați, în special colegilor rotarieni din Germania care finanțează acest proiect cu 50.000 de Euro și le doresc mult succes elevilor care vor începe acest program pilot.” a concluzionat Christian Macedonschi 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.