530 de elevi din Brașov, beneficiari ai unui proiect anti-bullying

Asociația „Aici Pentru Tine”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov și Școala Gimnazială nr. 1 Brașov, lansează proiectul „Educație, Responsabilitate, Prietenie, Toleranță = Cel mai bun antidot pentru BULLYING”. Această inițiativă inovatoare își propune să prevină și să combată bullying-ul în mediul școlar, creând un mediu de învățare sigur și prietenos pentru toți elevii.

Proiectul, care se va desfășura pe o perioadă de 7 luni, își propune să informeze și să conștientizeze elevii, părinții și cadrele didactice cu privire la consecințele negative ale bullying-ului și să ofere instrumentele necesare pentru a gestiona eficient acest fenomen.

Statisticile recente arată o creștere alarmantă a violenței în școli, inclusiv a bullying-ului, atât în mediul offline, cât și online. Acest fenomen are un impact profund asupra relațiilor dintre elevi și poate avea consecințe grave asupra sănătății lor fizice și emoționale.

Citeste și:  Celine Dion, revenire triumfală pe scenă la Jocurile Olimpice de la Paris

Proiectul „Educație, Responsabilitate, Prietenie, Toleranță = Cel mai bun antidot pentru BULLYING” va beneficia în mod direct 530 de elevi, 60 de cadre didactice și 530 de părinți din Școala Gimnazială nr. 1 Brașov. În plus, proiectul va avea un impact pozitiv și asupra altor 570 de elevi din aceeași școală, precum și asupra a 2000 de părinți și membri ai familiilor acestora. De asemenea, 500 de elevi și cadre didactice dintr-o altă școală gimnazială din Brașov vor participa la un flash mob organizat în cadrul campaniei de informare.

“Suntem profund preocupați de creșterea fenomenului bullying-ului în mediul școlar și ne angajăm să sprijinim acest proiect în orice fel posibil”, a declarat directorul Școlii Gimnaziale nr.1 Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.