Peste 70 de staţii de carburant din România au fost controlate de ANPC în ultimele 24 de ore

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a controlat, până la această oră, peste 70 de staţii de carburant din toată ţara şi a dat amenzi de peste 370 de mii de lei, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, notează Rador.

Acesta a precizat că cea mai mare sancţiune, de o sută de mii de lei, a fost aplicată chiar la sediul central al unui furnizor de carburanţi în România care are pe teritoriul ţării 215 staţii. Dan Carbunaru a explicat că, odată cu amenda, a fost propusă şi decizia de încetare a practicilor comerciale incorecte pentru acest furnizor de carburant.

Până la acest moment, pot să vă prezint situaţia controalelor raportate de aceste structuri. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a controlat peste 70 de staţii de carburant pe întregul teritoriu al ţării, aplicând amenzi în valoare de 370.000 de lei, dintre care ce mai mare, de 100.000 de lei, a fost aplicată chiar la sediul central al unui furnizor de carburanţi care are pe teritoriul naţional 215 staţii de carburant. Odată cu amenda a fost propus şi semnat deja ordinul preşedintelui ANPC Horia Constantinescu, ordinul de încetare a practicilor comerciale incorecte pentru acest furnizor de carburanţi”, a anunţat Dan Cărbunaru.

Citeste și:  Ghidul de finanțare pentru sprijinirea investițiilor destinate producției de compost pe bază de gunoi de grajd și alte deșeuri agricole compostabile a fost pus în consultare publică

Decizii de încetare a practicilor comerciale incorecte au fost emise deja pentru mai mulți operatori economici din domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.