74 de utilaje vor asigura deszăpezirea Brașovului

Reprezentanții municipalității au verificat astăzi modul în care firma care va asigura salubrizarea și deszăpezirea municipiului Brașov în următorii patru ani este pregătită de intervenție în această iarnă. 

O comisie specială, constituită la nivelul Primăriei, a evaluat numărul de utilaje și cantitățile de material antiderapant pe care operatorul le-a pregătit, precum și graficele de intervenție pentru perioada de iarnă. 

„Comisia a verificat astăzi parcul de utilaje al operatorului care a câștigat deszăpezirea domeniului public din municipiul Brașov. Ni s-au prezentat 74 de utilaje dotate cu lame și sărărițe, utilaje de dimensiuni mai mari sau mai mici, cele mici pentru a putea accesa străzile înguste și trotuarele. Acestora li se adaugă utilajele și echipamentele care asigură transportul, stocarea și încărcarea materialului antiderapant în vehiculele de intervenție. Au fost stabilite și verificate cele trei baze din oraș (Carierei, Zizinului, Poiana Brașov) care optimizează timpii de intervenție. În ce privește materialul antiderapant, în depozitele operatorului se află în acest moment 1.700 de tone de sare. Credem că nu vom avea probleme odată cu prima ninsoare“, a declarat viceprimarul Laszlo Barabas.

Citeste și:  Sfaturi de Nutriție: Cum să îți îmbunătățești alimentația fără efort

Reamintim că licitația pentru stabilirea unui nou operator care să se ocupe de salubrizarea și deszăpezirea domeniului public din municipiul Brașov a fost lansată încă de la începutul anului, însă contractul a fost semnat abia în luna octombrie, după ce instanța a soluționat mai multe contestații depuse de participanți. Contractul a fost adjudecat de către compania brașoveană Comprest.

Obiectul licitației a fost de a încheia un acord-cadru, pentru o perioadă de 4 ani, cu maximum patru operatori, pentru asigurarea serviciilor de salubrizare şi deszăpezire a domeniului public din municipiul Brașov, respectiv: servicii de măturat, spălat, stropit, întreţinere a căilor publice şi cosit, greblat şi întreţinerea curăţeniei în zonele verzi, combaterea înzăpezirii, combaterea poleiului, activităţi de deszăpezire, de îndepărtare a zăpezii, de prevenire a înzăpezirii şi de prevenire a producerii poleiului. 

Citeste și:  Ziua Internațională a Proprietății Intelectuale la Centrul Cultural Reduta, vineri, 26 aprilie

La licitație au mai participat Rosal Grup SA și Brai Cata. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.