8 Martie – Ziua Internaţională a Femeii

Ziua Internațională a femeii (denumită generic Ziua femeii) este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a comemora atât realizările sociale, politice și economice ale femeilor, cât și lupta împotriva discriminării și violenței care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii.

Este un punct focal în mișcarea pentru drepturile femeilor, atrăgând atenția asupra unor probleme precum egalitatea de gen, drepturile reproductive și abuzul împotriva femeilor. De 8 martie, în unele culturi, femeilor și fetelor li se dăruiesc cadouri, flori sau alte atenții.

Ziua Internațională a Femeii a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU. ONU a sărbătorit pentru prima dată Ziua internațională a femeii pe 8 martie, în 1975 — Anul internațional al femeii.

Citeste și:  Calea București, mai sigură: Primăria a semaforizat și ultima trecere de pietoni de pe această arteră de circulație

Tema campaniei din acest an este “Acceptă echitatea” (#EmbraceEquity) şi subliniază, din nou, că egalitatea de gen trebuie să facă parte din ADN-ul fiecărei societăți.

Imaginează-ți o lume în care există egalitate de gen. O lume lipsită de prejudecăți, stereotipuri și discriminare. O lume diversă, echitabilă și incluzivă. O lume în care diferența este apreciată și celebrată. Împreună putem crea această lume.

Sărbătoriți realizările femeilor. Conștientizați discriminarea. Acționați pentru a promova egalitatea de gen.

Foto. Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.