Raluca Turcan: ‘Pe perioada stării de alertă se interzic DECONECTĂRILE CONSUMATORILOR de la utilități’

Guvernul a decis prelungirea, până la 15 iunie, a termenului până la care se pot înainta către instituţiile de credit cererile de suspendare a plăţii ratelor, precum şi termenul de eliberare a certificatelor de situaţie de urgenţă, a anunţat, joi, vicepremierul Raluca Turcan, potrivit Agerpres.

Turcan a precizat şi că pe perioada stării de alertă sunt interzise deconectările consumatorilor de la reţeaua de gaz, electricitate, apă-canal şi salubritate.

„Se prelungeşte, până la data de 15 iunie 2020, termenul de eliberare a certificatelor de situaţii de urgenţă pentru operatorii economici a căror activitate este afectată în contextul pandemiei. Pe perioada stării de alertă, se interzic deconectările consumatorilor de la reţeaua de gaz, electricitate, apă-canal şi salubritate. Se prelungeşte, până la data de 15 iunie 2020, termenul până la care se pot înainta către instituţiile de credit cererile de suspendare a plăţii ratelor”, a precizat Turcan după şedinţa de guvern.

Citeste și:  Prețurile plătite de români pentru energia electrică și gazele naturale, printre cele mai mici din Uniunea Europeană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.