Lovitură pentru fondatorul WikiLeaks! Americanii au făcut anunțul

Fondatorul WikiLeaks Julian Assange va fi extrădat în Statele Unite pentru a fi judecat pentru spionaj, a declarat duminică secretarul american Mike Pompeo pentru cotidianul ecuadorian El Universo, relatează AFP.

„Statele Unite au făcut deja cererea de extrădare iar Julian Assange va fi extrădat pentru a fi judecat”, a explicat responsabilul american dar fără să dea prea multe detalii. El crede că “acest om ce a reprezentat un risc pentru lume şi a pus în pericol soldaţi americani trebuie sancţionat de justiţie”.
Autoritățile americane au înaintat nu mai puțin de 17 capete de acuzare împotriva co-fondatorului Wikileaks Julian Assange, iar sancțiunile cumulate pentru toate aceste acuzații se ridică la aproximativ 175 de ani de închisoare.

Citeste și:  Săptămâna Luminată aduce Junii în Cetate, dar și zeci de evenimente în Piața Sfatului, la Pietrele lui Solomon și la Cetățuie. Vezi programul!

Assange este acuzat de încălcarea legii pentru că a sustras și publicat numele unor surse clasificate. În mai, el a fost pus sub acuzare pentru conspirație, alături de fostul analist pe probleme de securitate Chelsea Manning în vederea accesării ilegale a rețelei Pentagonului.

Potrivit noilor acuzații, fondatorul WikiLeaks ar fi pus în pericol siguranța națională prin publicarea unor documente care ar fi putut afecta Statele Unite și aliații acestora și i-ar fi ajutat adversarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.