Lovitură pentru fondatorul WikiLeaks! Americanii au făcut anunțul

Fondatorul WikiLeaks Julian Assange va fi extrădat în Statele Unite pentru a fi judecat pentru spionaj, a declarat duminică secretarul american Mike Pompeo pentru cotidianul ecuadorian El Universo, relatează AFP.

„Statele Unite au făcut deja cererea de extrădare iar Julian Assange va fi extrădat pentru a fi judecat”, a explicat responsabilul american dar fără să dea prea multe detalii. El crede că “acest om ce a reprezentat un risc pentru lume şi a pus în pericol soldaţi americani trebuie sancţionat de justiţie”.
Autoritățile americane au înaintat nu mai puțin de 17 capete de acuzare împotriva co-fondatorului Wikileaks Julian Assange, iar sancțiunile cumulate pentru toate aceste acuzații se ridică la aproximativ 175 de ani de închisoare.

Citeste și:  Serviciul Uber Green se lansează în Brașov. Compania aniversează 6 ani de eco-mobilitate în România

Assange este acuzat de încălcarea legii pentru că a sustras și publicat numele unor surse clasificate. În mai, el a fost pus sub acuzare pentru conspirație, alături de fostul analist pe probleme de securitate Chelsea Manning în vederea accesării ilegale a rețelei Pentagonului.

Potrivit noilor acuzații, fondatorul WikiLeaks ar fi pus în pericol siguranța națională prin publicarea unor documente care ar fi putut afecta Statele Unite și aliații acestora și i-ar fi ajutat adversarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.