Salvamont Brașov: Prima zi din weekend a adus un număr mare de practicanți ai sporturilor de iarnă

Ieri, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 10 cazuri de persoane care s-au accidentat în timp ce practicau sporturile de iarna în Poiana Brașov și Masivul Postăvaru. Salvatorii montani ajunși la caz au acordat persoanelor accidentate primul ajutor și le-au coborât la baza muntelui, unde 5 au fost predate structurilor SAJ/SMURD, în vederea transportului către unitățile spitalicești, pentru controale suplimentare de specialitate.

De la începutul sezonului, salvatorii montani din Poiana Brașov au intervenit în 191 de cazuri, totalizând 206 persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care a trebuit să fie evacuate.

  • Urcați și staționați numai pe marginea pârtiei și numai în zonele în care ceilalți schiori să vă poată repera ușor (nu sub ruperi de pantă, curbe, etc.).
  • Nu staționați niciodată în zonele înguste ale pârtiei, iar când schiați pe aceste secțiuni, asigurați-vă că lăsați culoare de trecere, pentru ca ceilalți practicanți să vă poată depăși în siguranță.
Citeste și:  Programe speciale de Paşte, la TVR

Dați dovadă de responsabilitate în practicarea sporturilor montane de iarnă, atât pentru siguranța proprie, cât și pentru a celor din jurul vostru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.