Salvamont Brașov: Prima zi din weekend a adus un număr mare de practicanți ai sporturilor de iarnă

Ieri, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 10 cazuri de persoane care s-au accidentat în timp ce practicau sporturile de iarna în Poiana Brașov și Masivul Postăvaru. Salvatorii montani ajunși la caz au acordat persoanelor accidentate primul ajutor și le-au coborât la baza muntelui, unde 5 au fost predate structurilor SAJ/SMURD, în vederea transportului către unitățile spitalicești, pentru controale suplimentare de specialitate.

De la începutul sezonului, salvatorii montani din Poiana Brașov au intervenit în 191 de cazuri, totalizând 206 persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care a trebuit să fie evacuate.

  • Urcați și staționați numai pe marginea pârtiei și numai în zonele în care ceilalți schiori să vă poată repera ușor (nu sub ruperi de pantă, curbe, etc.).
  • Nu staționați niciodată în zonele înguste ale pârtiei, iar când schiați pe aceste secțiuni, asigurați-vă că lăsați culoare de trecere, pentru ca ceilalți practicanți să vă poată depăși în siguranță.
Citeste și:  S-a semnat contractul de finanțare pentru extinderea rețelei de gaz din comuna Lisa. Investiție de 10,8 milioane de lei

Dați dovadă de responsabilitate în practicarea sporturilor montane de iarnă, atât pentru siguranța proprie, cât și pentru a celor din jurul vostru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.