A început distribuţia pastilelor cu iodură de potasiu la Direcţiile de Sănătate Publică

Producătorul de medicamente de stat Antibiotice Iaşi anunţă că a început distribuţia iodurii de potasiu. Specialiştii avertizează că iodura de potasiu NU se administrează preventiv şi NU este recomandată celor care au peste 40 de ani sau celor care sunt operaţi de tidoidă.

Maşinile de transport ale companiei, încărcate cu cele 30 de milioane de comprimate de iodură de potasiu 65 mg, vor distribui acest medicament pe parcursul întregii săptămâni către toate cele 42 de Direcţii de Sănătate Publică din ţară, potrivit News.

”În data de 21 martie 2022 a început distribuţia iodurii de potasiu fabricată de Antibiotice Iaşi, companie de importanţă strategică pentru România. Maşinile de transport ale companiei, încărcate cu cele 30 de milioane de comprimate de iodură de potasiu 65 mg, vor distribui acest medicament pe parcursul întregii săptămâni către toate cele 42 de Direcţii de Sănătate Publică din ţară. Astfel, în data de 28 martie, toate comprimatele de iodură de potasiu se vor afla în depozitele DSP-urilor”, anunţă compania.

Citeste și:  872 de cazuri noi de rujeolă înregistrate în ultima săptămână. Cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat în judeţul Braşov

Producţia iodurii de potasiu de către Antibiotice Iaşi a început în data de 8 martie la solicitarea Ministerului Sănătăţii şi a Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale şi a continuat fără întrerupere până la data de 20 martie când a fost finalizată fabricaţia tuturor celor 30 milioane de comprimate necesare pentru acoperirea nevoilor tuturor românilor în eventualitatea unei situaţii speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.