Vizită regală la Brașov! Majestatea Sa Margareta a vizitat filiala brașoveană a Crucii Roșii Române, Academia Forțelor Aeriene, dar și un centru pentru copii | GALERIE FOTO

Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principele Radu s-au aflat joi, 14 aprilie, într-o vizită publică la Brașov. Familia Regală a vizitat filiala brașoveană a Crucii Roșii Române, Academia Forțelor Aeriene, dar și un centru pentru copii.

Academia Forțelor Aeriene din Brașov a primit joi, vizita Custodelui Coroanei și a Principelui Radu. La sosire, Majestatea Sa a fost întâmpinată de comandantul Academiei, dl comandor Marius Serbeszki. A fost prezent la întâlnire generalul de flotilă aeriană Iulian Pațilea, locțiitor al Șefului Statului Major al Forțelor Aeriene. În Aula Academiei, studenți militari și profesori au avut un dialog cu Custodele Coroanei și Principele Radu, pe teme legate de învățământul militar superior, diplomația militară, legătura dintre societatea civilă și militari, precum și despre contribuția Casei Regale la dezvoltarea Armatei României în istoria modernă și contemporană. Oaspeții regali au vizitat, în încheiere, spațiile de învățământ, laboratoarele și simulatorul de aviație.

Citeste și:  Premiile Gopo 2024: O seară dedicată excelenței cinematografice românești

În continuarea vizitei în județul Brașov, Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au vizitat un centru aparținând Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, în care sunt găzduiți 29 de copii orfani din Ucraina. La același centru, Custodele Coroanei a vizitat secția dedicată copiilor români cu afecțiuni grave.Familia Regală a întâlnit medicii, personalul medical, psihologii, precum și pe reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Brașov. La întâlnire au luat parte reprezentanți ai Crucii Roșii, filiala Brașov, care au oferit, împreună cu Familia Regală, cadouri de Paști copiilor.

În încheierea zilei petrecută la Brașov, Majestatea Sa, președinte al Societății Naționale de Cruce Roșie din România, a vizitat filiala Crucii Roșii. Familia Regală a fost întâmpinată de doamna Gabriela Cercel, directorul filialei, și de președintele filialei. Au fost prezenți primarul municipiului Brașov, domnul Allen Coliban, vicepreședintele Consiliului Județean, domnul Todorică Constantin Șerban, și prefectul județului, domnul Mihai Cătălin Văsii. Au fost, de asemenea, reprezentate Spitalul Militar, Spitalul Județean de Urgență, Inspectoratul județean pentru Situații de Urgență, Consiliul Elevilor din județul Brașov, organizații neguvernamentale și jurnaliști.

Citeste și:  Magazinele Lidl din România vor fi închise pe 5 și 6 mai 2024

Custodele Coroanei și Principele Radu au purtat un dialog cu reprezentanții conducerii filialei, cu autoritățile locale și cu cei prezenți la întâlnire. Cu precădere, a fost discutată activitatea filialei în lupta împotriva COVID-19 și în administrarea prezenței refugiaților ucraineni, de toate vârstele, în județul Brașov.

Foto credit: Familia Regală a României / Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.