Canicula în mai multe țări europene. Meteorologii anunță temperaturi istorice

Caniculă neobișnuită în mai multe țări europene, iar în Italia meteorologii avertizează că vor fi temperaturi istorice. Și în Franța urmează zile de foc cu 38-41 de grade, prea mult pentru această perioadă a anului, după cum spun specialiștii francezi, notează TVR.

Ministerul Afacerilor Externe a emis ieri, atenţionări de călătorie pentru românii care călătoresc în Spania şi Portugalia.

În Spania se prelungeşte greva însoțitorilor de zbor ai companiei Ryanair, în timp ce Portugalia se află sub o atenționare de caniculă și incendii de vegetaţie. Spaniolii se topesc sub arșița unui nou val de căldură care a cuprins jumătate din península iberică.  În capitală și în sudul țării sunt așteptate temperaturi de 45 de grade.

Citeste și:  Un nou proiect de digitalizare administrativă, accesat de Consiliul Judeţean Braşov

Și în Canare cod roșu de caniculă.

În Franța și Germania sunt așteptate temperaturi record- 38-41 de grade. La fel în Italia, iar arșița va accentua seceta.

Marea parte din Anglia și Tara Galilor sunt sub cod de canicula. Temperatura a urcat la 32 de grade, total neobișnuit pentru Londra.

Oamenii sunt sfătuiți să bea apă, să se ferească de soare, iar cei care au probleme cronice de sănătate să stea în casă, la răcoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.