DIICOT Braşov: Trei persoane arestate preventiv pentru trafic cu substanţe cu efect psihoactiv

Trei inculpaţi au fost arestaţi preventiv pentru trafic cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, a anunţat, duminică, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov.

Cei trei au deţinut şi vândut consumatorilor majori şi minori din judeţele Braşov şi Mureş substanţe cu efect psihoactiv (3-CMC), se precizează într-un comunicat de presă al DIICOT Braşov.

În continuare, vă prezentăm comunicatul de presă, integral:

„La data de 05.01.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a trei inculpați cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Citeste și:  TAROM oferă bilete reduse cu 20% către toate destinațiile, pe rute interne și externe, printr-o nouă ofertă

În cauză s-a reținut faptul că cei trei inculpații au deținut și vândut consumatorilor majori și minori din județele Brașov și Mureș substanțe cu efect psihoactiv (3-CMC).

La data de 05.01.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov au pus în aplicare 20 de mandate de percheziție domiciliară, fiind descoperite și ridicate în vederea indisponibilizării diferite cantități de 3-CMC și alte mijloace de probă necesare soluționării cauzei.

La data de 06.01.2023, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov cu propunere de arestare preventivă a celor 3 inculpați pentru o perioadă de 30 de zile, propunere admisă de judecător.

Citeste și:  Muzeul de Artă Brașov, închis pentru vizitare, până pe 7 mai

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.