Liderul suprem al Iranului: Otrăvirea elevelor este o „crimă de neiertat”

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat recent că otrăvirea elevelor iraniene în ultimele luni este o „crimă de neiertat”, în contextul înmulţirii acestor otrăviri suspecte pe tot teritoriul Iranului şi al spitalizării a sute de fete, relatează Reuters, potrivit Televiziunii Române.

Autorităţile ar trebui să urmărească cu seriozitate problema (otrăvirii) elevelor. Aceasta este o crimă de neiertat (…), autorii acestei crime ar trebui aspru pedepsiţi”, a declarat ayatollahul Ali Khamenei, citat de presa de stat, potrivit Agerpres.

Peste o mie de fete iraniene din diferite şcoli au suferit „otrăviri uşoare” începând din noiembrie, potrivit mass-media de stat şi oficialilor, unii politicieni sugerând că ele ar fi fost vizate de grupuri religioase care se opun educaţiei tinerelor fete.

Citeste și:  „La Traviata”, în două spectacole sold-out

Aceste atacuri începute în noiembrie în oraşul sfânt şiit musulman Qom din centrul Iranului s-au răspândit în cel puţin 25 din cele 31 de provincii ale Iranului, determinându-i pe unii părinţi să-şi retragă copiii de la şcoală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.