“Sportul pentru toți” pune în mișcare comunitățile din Brașov, Timișoara, Prahova și București pentru îmbunătățirea infrastructurii sportive

Fundaţiile Comunitare Braşov şi Timişoara, împreună cu Decathlon România, anunţă lansarea Apelului de proiecte locale pentru fondul „Sportul pentru toţi”, programul care pune în mişcare Anul acesta 4 comunităţi: din oraşele Timişoara şi Bucureşti şi din judeţele judeţe Braşov şi Prahova din ţară.

Valoarea totală a fondului de finanţare pentru anul 2023 este de 168.000 de euro însemnând 40.000 de euro pentru fiecare dintre cele trei comunităţi din Braşov, Timişoara şi Prahova şi de 48.000 de euro pentru Bucureşti.

În judeţul Braşov, programul se adresează instituţiilor de învăţământ şi asociaţiilor de părinţi şi Vizează proiecte care fac sportul mai uşor de practicat în şcolile şi liceele cu un număr mai mare De 500 de elevi/ unitate de învăţământ din judeţul Braşov, excluzând instituţiile învăţământ din Municipiul Braşov şi zona Ţara Făgăraşului.

Vor fi acordate finanţări pentru reamenajarea şi îmbunătăţirea facilităţilor pentru sport din Şcolile gimnaziale şi liceele judeţul Braşov, excluzând instituţiile învăţământ din municipiul Braşov şi zona Ţara Făgăraşului. Vor fi susţinute 2-3 scoli sau licee la nivelul judeţului care îşi vor reamenaja şi îmbunătăţi facilităţile sportive, fie că sunt terenuri în aer liber sau săli de sport.

Citeste și:  Brașovul caută soluții pentru adaptarea la schimbările climatice

„Prin acest program finanţat de către Decathlon şi aflat la a treia ediţie la Braşov, avem şansa să Reamenajăm terenuri de sport în mai multe şcoli braşovene şi să creăm contexte atractive şi favorabile practicării sportului. Valorizăm foarte mult oportunităţile de a practica sportul în locaţii atractive, sigure şi cu facilităţi îmbunătăţite dat fiind impactul pozitiv asupra stării fizice şi psihice a tinerilor sportivi. Mulţumim Decathlon pentru implicarea exemplară în dezvoltarea facilităţilor sportive ale comunităţii braşovene şi pentru schimbarea deja produsă în vieţile a 8.936 de copii din cele 9 şcoli braşovene care au beneficiat de finanţarea din cadrul celor două ediţii.” a declarat Laura Popeea, director executiv, Fundaţia Comunitară Braşov.

„Una dintre realităţile culturale actuale este că România este sedentară. Creşterea din ultimii Ani a numărului de oameni care nu fac deloc activitate fizică este corelată cu o creştere a incidenţei obezităţii. Această realitate se reflectă şi în şcoli, unde 2 din 10 copii nu participă la orele de educaţie fizică.

Programul „Sportul pentru toţi” a fost lansat din dorinţa de a crea condiţii mai bune de a pratica Sport în şcolile din ţara noastră pentru că tinerii să poată practica sportul în siguranţă şi din plăcere. Suntem bucuroşi să ne continuăm misiunea în această direcţie şi în 2023, programul Fiind deja la a 3-a ediţie.” a declarant Iulia Ordeanu – Lider CSR, Diversitate & Inlcuziune.

Citeste și:  15 cele mai comune tipuri de gândire distorsionată

Despre programul „Sportul pentru toţi”

Integrarea sportului în educaţie are un impact major pentru viitorul copiilor. Spaţiile atractive şi Bine dotate în şcoli oferă acces tuturor copiilor la activităţi fizice şi sportive. Beneficiile mişcării Merg mai departe de sănătatea fizică, construind încredere în sine, capacitate de atenţie şi Reacţie, reducerea stresului şi abilităţi de colaborare şi de leadership.

Programul „Sportul pentru toţi”, derulat de Fundaţia Comunitară Bucureşti, Fundaţia Comunitară Timişoara şi Fundaţia Comunitară Braşov împreună cu Decathlon România, urmăreşte crearea unor condiţii şi contexte mai bune pentru că cetăţenii să poată practica sport din plăcere şi în siguranţă. În 2022, iniţiatorii fac echipă pentru a oferi copiilor şi tinerilor facilităţi sportive atractive în şcoli şi licee, pentru o creştere sănătoasă.

Programul se află la a treia ediţie în Bucureşti şi Braşov, la a doua ediţie în Timişoara şi la prima Ediţie în judeţul Prahova.

Citeste și:  TikTok ar putea fi suspendat în România

Cine poate aplica?

Programul „Sportul pentru toţi” se adresează şcolilor gimnaziale sau liceelor şi asociaţiilor de Părinţi din şcolile din judeţul Braşov, excluzând instituţiile învăţământ din municipiul Braşov şi Zona Ţara Făgăraşului.

Termenul limită de depunere a scrisorilor de intenţie este 10 aprilie 2023. Finaliştii acestei Prime etape vor fi anunţaţi la data de 15 aprilie, urmând ca proiectele dezvoltate de aceştia să Fie depuse spre jurizare până la data de 15 mai 2023.

Proiectele vor fi desemnate câştigătoare în urma procesului de selecţie desfăşurat în 2 etape: Preselecţia ideilor de proiect descrise în scrisorile de intenţie în baza criteriilor de eligibilitate, Evaluarea şi selecţia realizată de către juriul independent şi pe baza interviurilor cu aplicaţii de Pe listă scurtă, dacă va fi necesar.

Proiectele câştigătoare din zona eligibilă din judeţul Braşov vor fi anunţate pe 2 iunie 2023.

Calendarul complet, criteriile de eligibilitate, procesul de selecţie, formularele de aplicaţie şi
Exemple de proiecte care pot aplica sunt disponibile pe site-urile programului:

Pentru Braşov, accesaţi https://sportulpentrutoti.fundatiacomunitarabrasov.ro
Pentru Timişoara, accesaţi https://www.fundatiacomunitaratimisoara.ro/sportul-pentru-toti/
Pentru Bucureşti, accesaţi https://fundatiacomunitarabucuresti.ro/proiect/sportul-pentru-toti2023 /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.