Suedia a câștigat Eurovision 2023! Loreen este prima artistă care și-a adjudecat trofeul de două ori. VIDEO

Reprezentanta Suediei, Loreen, a câștigat cu piesa „Tattoo” finala Eurovision de la Liverpool, organizată de Marea Britanie sub steagul Ucrainei. Loreen, clasată pe primul loc în competiţia muzicală la ediţia din 2012, este a doua artistă care a câştigat Eurovisionul de două ori, după Johnny Logan pentru Irlanda, în anii 1980. 26 de țări s-au luptat pentru marele trofeu. Juriile de specialitate și publicul au decis câștigătorul. Următoarele clasate au fost: Finlanda, Israel și Italia. Finala a fost transmisă în direct la TVR1.

Publicul din România a dat Republicii Moldova 12 puncte. Republica Moldova a primit astfel, la votul publicului, per total, 76 de puncte, adunând în final 96 de puncte și clasându-se pe locul 18.

Citeste și:  Brașovul, în competiția pentru un viitor verde: printre cele 15 orașe din România care visează la neutralitate climatică

La Eurovision 2023, Loreen a obţinut un total de 583 de puncte, după ce voturile publicului şi ale juriului au fost combinate. Solista de 39 de ani a interpretat „Tattoo”, o piesă dance-pop. 

„E copleşitor. Sunt atât de fericită. Asta este pentru voi. Mulţumesc”, a spus cântăreaţa emoţionată pe scenă, primind trofeul din partea Kalush Orchestra, câștigătorii Eurovision 2022.

Show-urile din finala Eurovision au fost electrizante: de la costume colorate și efecte spectaculoase, pană la coregrafii complicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.