Se majorează salariul minim pentru angajații din construcții, agricultură și din industria alimentară

Se majorează salariul minim pentru angajații din construcții, agricultură și din industria alimentară. Este o promisiune făcută de guvern acum o lună, când a retras ordonanța care ii viza pe angajații din acest domeniu. La acel moment salariile angajaților respectivi ar fi scăzut după ce Executivul a reintrodus plata contribuțiilor la sănătate. Măsura de majorare va fi luată în ședința de guvern de vineri, informează Televiziunea Română.

Salariul minim brut din construcții crește la 4.582 de lei, iar angajații din agricultură și cei din industria alimentară vor fi plătiți pentru luna noiembrie cu un salariu brut de 3.436 lei.

Acum salariul minim brut în construcții este 4.000 lei, dar angajatul nu achită contribuții pentru sănătate și astfel rămâne cu 3.150 lei.

Citeste și:  Salt Bank: 100 de zile de la lansarea primului neobank 100% românesc, la Brașov

Aproximativ un milion și jumătate de salariați din România sunt plătiți cu salariul minim. Guvernul a anunțat că va continua discuțiile cu patronatele și sindicatele în perioada următoare, pentru a stabili salariul minim pe țară pentru anul viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.