Un șofer care a fost oprit de polițiști pentru control a prezentat documente cu date false

Polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Predeal efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunilor de “fals material în înscrisuri oficiale” și “uz de fals” după ce au verificat documentele înmânate de un conducător auto.

La data de 02 noiembrie, în jurul orei 16:00, polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Predeal, au oprit pentru control, în trafic, un autoturism care se deplasa înspre municipiul Brașov,  întrucât conducătorul acestuia încălcase o normă la regimul rutier.

În cadrul controlului, în timp ce verificau aspectele de legalitate asupra documentelor înmânate, polițiștii au observat că certificatului de înmatriculare îi lipsește partea în care este înscris istoricul inspecțiilor tehnice periodice.

Citeste și:  Peste 175.000 de persoane şi aproximativ 58.700 de mijloace de transport au tranzitat fro­ntiera în ultimele 24 de ore

Ulterior, între actele prezentate, polițiștii au identificat o anexa a certificatului de înmatriculare, care părea să corespundă datelor înscrise pe certificat și în care inspecția tehnică periodică, figura ca fiind valabilă.

În acest context, polițiștii au extins verificările cu privire la documentația prezentată și au constatat că, pentru autoturismul în cauză, valabilitatea inspecției tehnice periodice ar fi, de fapt, expirată.

În urma controlului, conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru abaterile comise la regimul rutier și a fost întocmit un dosar penal, în cadrul căruia urmează a se cerceta  săvârșirea infracțiunilor de ”Fals material în înscrisuri oficiale” și “Uz de fals”.

Cercetările sunt continuate de Poliția Stațiunii Predeal, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.