Mircea Lucescu și-a dat demisia de la Dinamo Kiev! A anunțat că se retrage din fotbal: „S-a terminat”

Dinamo Kiev a pierdut vineri derby-ul cu Șahtior Donețk, 0-1, în etapa cu numărul 13 din prima ligă ucraineană și a ajuns la patru meciuri consecutive fără victorie (3 eșecuri și o remiză). Acest lucru l-a făcut pe Mircea Lucescu să plece.

Lucescu, în vârstă de 78 de ani, a preluat în mod neaşteptat conducerea lui Dinamo în vara anului 2020. Antrenorul şi echipa au câştigat campionatul, Cupa şi Supercupa Ucrainei.

Astăzi nu aș vrea să vorbesc despre joc. Vreau să spun că am dedicat 15 ani fotbalului ucrainean. Aici am decis să-mi pun capăt carierei. Acesta a fost ultimul joc. Mi-am luat rămas bun de la jucătorii mei, de la Șahtior. Vă mulțumesc tuturor. Mi-ar fi plăcut să se termine altfel. Totul s-a terminat – cariera mea, dragostea mea, viața mea. Totul are un început și un sfârșit”, a spus Mircea Lucescu

Mircea Lucescu este al doilea cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului, cu 35 de trofee în vitrină, la egalitate cu Pep Guardiola, tehnicianul celor de la Manchester City. Primul loc este ocupat de Sir Alex Ferguson, care a reușit să-și adjudece 49 de cupe, cele mai multe dintre ele la Manchester United (38 de trofee).

Citeste și:  FLY LILI oferă reduceri de 20% pentru toate zborurile cu plecare din Brașov

De-a lungul carierei sale de tehnician, Lucescu a antrenat echipa națională a Turciei, Zenit, Șahtorr Donețk, Beșiktaș, Galatasaray, Rapid, Inter, Reggiana, Brescia, AC Pisa, Dinamo, echipa națională a României și Corvinul Hunedoara.

Mircea Lucescu s-a născut la 29 iulie 1945. În principal a evoluat la Dinamo, unde a obţinut cele mai mari succese din cariera de jucător, dar și-a încheiat activitatea de jucător la Corvinul Hunedoara în 1982, iar în acelaşi timp a început şi activitatea de antrenorat.  

Mircea Lucescu a fost din toamna anului 1981 până în 1986 antrenorul echipei naţionale a României, cu care a reuşit calificarea la Campionatul European din 1984.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.