Pentru prima dată în istorie, echipa națională de minifotbal a României s-a calificat în finala Campionatului Mondial! Tricolorii vor înfrunta astăzi Kazahstan

Echipa României va înfrunta formaţia Kazahstanului, sâmbătă, de la ora 18:00, în finala Cupei Mondiale de minifotbal din emiratul Ras Al Khaimah (Emiratele Arabe Unite).

România s-a calificat în premieră în finala competiţiei după ce a dispus, vineri, în semifinale, de Ungaria cu scorul de 3-0 (1-0). Kazahstanul, campioană europeană în 2016, a învins în cealaltă semifinală formaţia Azerbaidjanului, deţinătoarea titlului european, cu scorul de 3-2.

În 2018, România a învins Kazahstanul cu 3-1 la loviturile de departajare în semifinalele EMF EURO. Tricolorii au învins Kazahstanul cu 3-2 şi în 2017, în faza grupelor Campionatului European.

România, care a jucat a treia sa semifinală mondială consecutivă, are două medalii de bronz la Cupa Mondială din trei participări, în SUA (2015) şi Australia (2019). Trofeul de campioană mondială este singurul titlu major care lipseşte din vitrina naţionalei, încununată în trecut de şase ori campioană europeană (2010-2015) şi vicecampioană la ultimele două ediţii ale EMF EURO (2018 şi 2022).

Citeste și:  Basmele românești corelate cu cele africane într-un nou proiect cultural-educativ la Brașov

Deţinătoarea trofeului este Mexic, care a învins România în semifinale, după prelungiri, la precedenta ediţie, iar apoi, Brazilia, în finală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.